Lifeliner1 Amsterdam

De Lifeliner1 staat gestationeerd op de VUmc in Amsterdam. De dekkende regio´s van deze heli zijn Noord-Holland, Noord-Utrecht, Flevoland en Texel . Inzetten binnen de ringweg van Amsterdam worden gedaan met het MMT-voertuig. Binnenkort zal het team verhuizen naar Heliport Amsterdam.

vu

  • Alkmaar, 21 juli 21:36 uur. Afgelopen zondagavond is het team van de Lifeliner1 gealarmeerd voor een medische noodsituatie met onder andere een baby aan de Abel Tasmanstraat in Alkmaar. De Lifeliner1 landde een klein stukje verderop aan het Dijk en Waardpad. De landing trok, ondanks dat het al avond was, veel bekijks. Na de inzet is het team weer compleet vertrokken naar de basis.

  • Haarlem 20 juli 21:07 Zaterdagavond, rond 21:15 uur, is de Lifeliner1 uit Amsterdam geland aan de Schipholweg in Haarlem. Aan de Graafschapstraat in Haarlem was een medische noodsituatie gemeld. Ons is niet bekend wat er precies aan de hand was. Na behandeling ter plaatse is het team weer vertrokken naar een vervolginzet in Akersloot.

  • Akersloot 20 juli 21:39 Zaterdagavond is het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen naar Akersloot. In een Van der Valk-hotel was rond 21:35 uur een medische noodsituatie ontstaan. Het team landde op een naastgelegen parkeerplaats. Rond 21:55 uur is het team weer vertrokken naar de thuisbasis. Wat er precies aan de hand was, is bij ons niet bekend.

  • Hoofddorp 20 juli 20:53 Een vrouw is zaterdagavond gewond geraakt in het Haarlemmermeersebos, nabij de Bosweg. Ze kwam hard ten val met haar fiets toen haar stuur aan het stuur van een andere fiets bleef haken. Vanwege het letsel werd ook het Mobiel Medisch Team (MMT) met de traumahelikopter opgeroepen. Deze landde op een naastgelegen grasveld in het recreatiegebied en trok veel bekijks. Na de nodige medische zorg werd het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het MMT vertrok daarna weer met spoed naar een volgende melding in Haarlem.

  • Swifterbant 20 juli 09:49 Op de Visvijverweg heeft zaterdagmorgen omstreeks kwart voor tien een ongeval plaatsgevonden. Een motorrijder raakte de controle over zijn motor kwijt en belandde links van de weg in een sloot. De man reed gelukkig in een groep met andere motorrijders die meteen de hulpdiensten alarmeerden. Volgens de melding zou het slachtoffer worden gereanimeerd. Naast het brandweerkorps van Swifterbant kwam ook het Mobiel Medisch Team van Amsterdam ter plaatse om bijstand te verlenen. Het slachtoffer is onder begeleiding van een trauma-arts per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam.

  • Hem 20 juli 13:42 Zaterdagmiddag 20 juli zijn hulpdiensten massaal ingezet na een ernstig verkeersongeval op de N506 nabij Hem. Een fietser stak de N506 over en werd geraakt door een auto. Naast twee ambulances en de politie kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. Ondanks alle hulp overleed het slachtoffer ter plekke. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

  • Zoutelande 19 juli 20:13 Vrijdagavond werd het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam ingezet voor een medische noodsituatie in Zoutelande. Volgens ooggetuigen was een kindje onwel geworden in een restaurant aan de Langstraat in het dorp. Het kind is ter plaatse gestabiliseerd door de hulpverleners en vervolgens per helikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd voor verdere behandeling.

  • Almere 16 juli 5:23 Dinsdagochtend in alle vroegte landde de Lifeliner1 voor een inzet aan de Oleanderstraat in Almere-Buiten. Er was een reanimatie gemeld in een woning aldaar. De helikopter landde op een pleintje aan de Asterstraat. Na behandeling ter plaatse is het slachtoffer onder begeleiding van de MMT-arts per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd. De helikopter vloog even later ook naar het AMC om de arts op te halen.

  • Kaag 16 juli 17:46 Het Mobiel Medisch Team werd dinsdag 16 juli ingezet na een melding van een val van hoogte aan de Julianalaan op Kaageiland. In een bedrijfspand was een man van hoogte gevallen. Politie en ambulancedienst werden ook gealarmeerd. Het slachtoffer werd ter plaatse medisch verzorgd. De ambulance moest vervolgens van het eiland over het water met het pontje en vertrok met spoed naar het ziekenhuis met het slachtoffer. De oorzaak van de valpartij is nog onbekend.

  • Hilversum 17 juli 12:25 Rond 12:15 is op het vliegveld van Hilversum een sportvliegtuigje neergestort. Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer, ambulance en traumahelikopter, kwamen snel ter plaatse om te assisteren. Twee inzittenden raakten hierbij gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Category Posts