Politieagenten hielden vrijdag 21 oktober om 16.20 uur op de A12 een verdachte aan voor een poging babbeltruc. Een tweede verdachte probeerde aan de aanhouding te ontkomen en sprong van het viaduct over de A12 bij Voorburg. De man raakte hierdoor gewond.Agenten kregen een melding dat in de Van Hogendorpstraat in Moerkapelle een man door middel van een babbeltruc een woning van een 88-jarige dame probeerde binnen te komen. De man liet een mapje zien met daarop een politielogo. Het slachtoffer wist dat in de omgeving een nepagent actief was en liet de man niet binnen. Agenten die in de omgeving van de Van Hogendorpstraat een onderzoek instelden, kregen van een getuige een kenteken van een auto waarin twee mannen waren weggereden. Deze twee mannen zouden mogelijk betrokken zijn bij de poging babbeltruc.

Onmiddellijk zetten agenten het kenteken in de ANPR-systeem (Automatisch Nummer Plaat Herkenning). Om 16.15 kreeg de politie een melding dat het voertuig op de A12 vanuit Utrecht in de richting van Den Haag reed. Ter hoogte van Voorburg zagen agenten het voertuig rijden. Agenten lieten het voertuig stoppen en hielden direct een 64-jarige Voorburger aan. Een tweede verdachte, een 44-jarige Hagenaar, probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen door van het viaduct boven de A12 te springen. Het slachtoffer kwam enkele meters lager terecht en liep daarbij verschillende botbreuken op. Ambulancepersoneel bracht hem met spoed naar een ziekenhuis. De recherche onderzoekt de zaak en kijkt of de mannen verantwoordelijk zijn voor babbeltrucs waarbij mensen zich voordeden als nepagent.

01-bordermaker 02-bordermaker 03-bordermaker 04-bordermaker 05-bordermaker 06-bordermaker 07-bordermaker 08-bordermaker 09-bordermaker 12-bordermaker 15-bordermaker 16-bordermaker 17-bordermaker 18-bordermaker 19-bordermaker