24 Februari Lifeliner1 Schiedam Vlietlandplein

Het Mobiel Medisch Team van Amsterdam is zaterdagavond gealarmeerd voor een inzet in aan het Vlietlandplein in Schiedam. Een ambulance had een halfuur eerder een melding ontvangen voor een inzet bij het Franciscus Ziekenhuis, locatie Vlietland. Het lijkt erop dat een patiënt vervolgens met spoed van het Schiedamse ziekenhuis naar het Westeinde ziekenhuis in Den Haag vervoerd moest worden, maar de situatie onderweg ernstiger werd. De ambulance bleef hierop langs de kant van de weg staan aan de Churchillweg, en wachtte op de komst van een MMT-arts, die met de Lifeliner1 ingevlogen werd.

Omdat het Mobiel Medisch Team van Rotterdam al reeds elders was ingezet, werd het volgende dichtstbijzijnde team gestuurd; die uit Amsterdam.

Nadat de MMT-arts zich in de ambulance had gemeld ging deze vrij kort daarna met spoed weg richting Den Haag. De Lifeliner1 vertrok daarna ook om de arts weer op te halen bij het Westeinde ziekenhuis, omdat deze voor medische assistentie was meegereden met de ambulance.