29 Augustus Lifeliner2 Alblasserdam Wattstraat

Een 29-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is dinsdagmiddag 29 augustus 2017 gewond geraakt aan zijn bovenbeen, nadat hij klem kwam te zitten tussen de lepels van een heftruck en een vrachtwagen. Onder meer een traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische hulp. Het ongeval gebeurde rond 15.55 uur in de Wattstraat in Alblasserdam, tijdens het lossen van een vrachtwagen.

Bij het lossen werd gebruik gemaakt van een heftruck. De heftruck werd even geparkeerd, maar begon op een bepaald moment zonder bestuurder vanzelf te rijden, doordat de weg schuin afliep. De twintiger kwam vervolgens klem te zitten tussen de lepels van de heftruck en de vrachtwagen.

In eerste instantie werd er vanuit gegaan dat er door de beknelling sprake was van een slagaderlijke bloeding. Behalve de politie en ambulancedienst werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De mensen van het Mobiel Medisch Team landden met de heli ter hoogte van de Kabelbaan in het Damdorp en werden door de politie naar de ongevalslocatie gebracht.

Ter plaatse bleek de bloeding niet slagaderlijk te zijn. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis zal blijken welke schade er exact is ontstaan aan het bovenbeen van de man.