31 Maart MMT1 Amsterdam Johan van Hasseltweg

Bij een grote vechtpartij in Amsterdam waarbij zo’n 20 tot 30 personen waren betrokken is een jongen (17) neergestoken. Het steekincident vond zondagavond omstreeks 21:10 uur plaats op de Johan van Hasseltweg nabij de bushalte ter hoogte van het Meeuwenplein. Toen meerdere politie eenheden ter plaatse kwamen troffen zij een slachtoffer aan die in het bushokje lag en bleek in zijn rug te zijn gestoken. Twee ambulances en een Mobiel Medisch Team kwamen op de melding af.

Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd is hij met spoed door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. De dader van het steekincident is in de complete chaos ter plaatse gevlucht. De politie heeft ter plaatse meerdere getuigen gehoord en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden. Nadat meerdere politieagenten gingen zoeken naar sporen van het steekincident werd in de bosjes langs de Johan van Hasseltweg een mes aangetroffen.

Of dit ook het mes is waarmee eerder was gestoken is onbekend. Het mes is door de politie in een koker veilig gesteld voor verder DNA sporenonderzoek. Wat de aanleiding was voor de vechtpartij die uitliep in een steekpartij is onduidelijk en verder onderwerp van verder politieonderzoek.