8 April Lifeliner1 Overveen Zeeweg

Zondagavond was het een zeer onrustige strandfeestavond op het strand van Overveen / Bloemendaal. Tijdens deze avond zijn er meerdere personen aangehouden en is er ook een man gestoken en daardoor gewond geraakt en per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Tevens heeft de politie al het verkeer dat Zandvoort verliet nagekeken op de Zeeweg. Dit naar aanleiding van een mogelijk gelost schot op één van de strandfeesten.

22:40 Politie zet met kogelwerendevesten een controle op op de Zeeweg (ter hoogte van de sterrenwacht). Al het verkeer dat uit Zandvoort komt wordt gecontroleerd. De reden van deze controle is onbekend. (inmiddels is bekend dat deze controle is opgezet vanwege het feit dat er mogelijk een schot gelost zou zijn op een strandfeest)

23:13 2 ME busjes van de politie arriveren.

23:23 Een man meldt zich bij een politieagent en laat een steekwond zien onder zijn t-shirt.

23:25 De man die gestoken is wijst een vermoedelijke dader aan en welke vervolgens wordt aangehouden. Het slachtoffer wordt naar binnen gebracht voor medische zorg, twee ambulances en het Mobiel Medisch Team worden opgeroepen.

23:38 Twee ambulances arriveren op locatie.

23:40 De persoon die is aangehouden wordt nu vervoerd naar het politie bureau.

23:46 De Lifeliner1 landt op het strand. De arts en de verpleegkundige worden door de Reddingsbrigade naar het slachtoffer gebracht.

23:58 Een bezoeker van één van de feesten vindt het nodig om de politie te provoceren en weigerde iedere medewerking om het terrein te verlaten en is vervolgens aangehouden en direct vervoerd naar het politie bureau. Ondertussen is in de steunpost van de politie het medisch personeel bezig met het behandelen van het slachtoffer van de steekpartij.

00:05 Het slachtoffer wordt met alle voorzichtigheid verplaatst naar de auto van de reddingsbrigade.

00:08 Het slachtoffer wordt overgezet van de auto naar de helikopter.

00:15 De Lifeliner1 vertrekt met het slachtoffer naar het ziekenhuis.

00:45 De forensische opsporing doet onderzoek naar mogelijke sporen. na aanleiding van de steekpartij.