Een automobiliste heeft gistermiddag twee fietsers aangereden waarvan een fietser zwaargewond raakte in het centrum van Amsterdam. Het verkeersongeval vond omstreeks 15.30 uur plaats op de Odebrug bij de oversteekplaats voor fietsers richting de oostelijke toegang richting de Ruijterkade. De automobiliste reed na het ongeval door.

Getuigen vertelden de politie dat de automobiliste al vanaf de Nieuwmarkt langs de Geldersekade over het fietspad reed en vervolgens de Prins Hendrikkade overstak om de Odebrug op te rijden richting de Ruijterkade. Ter hoogte van de fietsers oversteekplaats tikte een getuige nog tegen het raampje van haar portierdeur om te vragen waarom zij op het fietspad reed, maar zij reageerde niet en reed door.

De automobiliste reed vervolgens een fietser van achteren aan, waarna een tweede fietser van achteren werd aangereden en de fietser werd overreden. De automobiliste reed na het verkeersongeval door en liet het zwaargewonde slachtoffer achter. Politie, twee ambulances en een Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse.

De eerste fietser die werd aangereden bleef ongedeerd maar was behoorlijk overstuur. De tweede fietser is ernstig gewond door een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Een Engelssprekende dame wist snel een foto van het kenteken van de auto te maken die was doorgereden. De politie heeft ter plaatse meerdere getuigenverklaringen opgenomen en doet verder onderzoek naar de automobiliste die doorreed en zal alle beschikbare videobeelden van bewakingscamera’s bekijken voor het verdere politieonderzoek.