Apeldoorn (rendez-vous: A1, Ugchelen) 11 juni 12:40

Een fietsster is dinsdagmiddag ongelukkig ten val gekomen op het fietspad langs de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn. De fietsster raakte daarbij ernstig gewond en werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een opgeroepen traumahelikopter landde langs de A1 bij Ugchelen zodat de MMT-arts in de ambulance kon stappen.

Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur op het fietspad langs de Koning Stadhouderlaan, ter hoogte van de spoortunnel. Dit was een plek waar je als fietser behoorlijk hard naar beneden ging. De fietsster kwam door een nog onbekende oorzaak hard ten val en raakte ernstig gewond. Drie ambulances, meerdere politiewagens en een traumahelikopter werden opgeroepen.

Het slachtoffer werd ter plaatse nagekeken en behandeld, waarna zij met spoed richting het ziekenhuis werd vervoerd. De ambulance maakte onderweg, ter hoogte van de op- en afrit van de A1 bij Ugchelen, nog een korte stop zodat de MMT-arts, die door een traumahelikopter was ingevlogen, kon instappen in de ambulance en zo het ambulancepersoneel onderweg naar het ziekenhuis kon ondersteunen.

De toedracht van de valpartij werd verder onderzocht. Het fietspad was vanwege het ongeluk enige tijd afgesloten.