Een bestuurster van een personenauto is donderdagochtend tijdens het parkeren vergeten haar auto op de handrem te zetten,waarna de auto het water van het Johan van Hasseltkanaal in Amsterdam in rolde. Een bouwvakker en een buurtbewoner waren getuigen van het voorval en wisten de auto met een haak en een singel om een ponton heen naar de kant te trekken. De eigenaresse van de auto was verdwenen.

Men belde meteen 112 waarop de hulpdiensten als meerdere politie eenheden,twee ambulances en een mobiel medisch traumateam met de helikopter ter plaatse kwamen. De Lifeliner1 landde op een bouwplaats langs de Ridderspoorweg. Een duiker van de brandweer ging te water om een zoekslag te maken,omdat niet zeker was of er niemand meer in of rond het motorvoertuig zou liggen. Gelukkig werden er geen slachtoffer(s) aangetroffen. Een kraanwagen van de politie heeft de auto uit het water getakeld.

Toen de politie bezig was om de auto uit het water te halen melde zich de eigenaresse ter plaatse. Een berger heeft de auto die total loss is afgesleept. De politie heeft van meerdere personen een getuigen verklaring opgenomen.