Woensdagmiddag werden ambulance en het Mobiel Medisch Team gealarmeerd voor een melding aan de de Rotterdamsedijk in Schiedam. Hier zou een kind onwel zijn geworden. Bij binnentreden van het medisch personeel in de woning ging echter direct een CO melder af. Hierop is met spoed de brandweer ter plaatse gevraagd voor het verrichten van metingen. Na een grondige inspectie bleek er in de woning geen CO (meer) aanwezig te zijn. Omdat de geiser tóch verdacht bleef, is een monteur ingeschakeld om het verbrandingstoestel een onderhoudsbeurt te geven.

Stookseizoen
Het stookseizoen is weer begonnen. Reden te meer om de gevaren van koolmonoxide onder de aandacht te brengen. Koolmonoxide (CO) is een geurloos en kleurloos gas. Het komt vrij bij onvolledige verbranding en is gevaarlijk voor mens en dier. Een kleine hoeveelheid CO leidt al snel tot bewusteloosheid en kan zelfs dodelijk zijn. Let daarom op de volgende drie zaken:

1: Laat geiser en/of CV installatie jaarlijks onderhouden door een erkend monteur
2: Zorg altijd voor voldoende ventilatie in de woning
3: Koop een CO melder

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond mankeerde het kind gelukkig niets en had verder geen medische zorg nodig.