Lifeliner1 Amsterdam

De Lifeliner1 staat gestationeerd op de VUmc in Amsterdam. De dekkende regio´s van deze heli zijn Noord-Holland, Noord-Utrecht, Flevoland en Texel . Inzetten binnen de ringweg van Amsterdam worden gedaan met het MMT-voertuig. Binnenkort zal het team verhuizen naar Heliport Amsterdam.

vu

  • Amsterdam 29 november 13:10 Een schipper van de Distelwegveer heeft woensdagmiddag een persoon in het IJ bij Amsterdam aangetroffen. Meerdere hulpdiensten, waaronder het team van de Lifeliner1, kwamen ter plaatse. De helikopter landde op de Distelweg. De persoon is door de brandweer op de kant gehaald. Voor het slachtoffer kwam medische hulp te laat. Het team van de Lifeliner1 is hierop vertrokken naar een nieuwe inzet.  

  • Enkhuizen 28 november 09:10 Dinsdagochtend 28 november rond 09.00 uur is een verreiker omgevallen tijdens werkzaamheden aan het dak bij een woning aan de Paktuinen in Enkhuizen. Het slachtoffer die in het bakje zat, raakte ernstig gewond. Politie-eenheden, ambulances, brandweer Enkhuizen en Wognum en een traumahelikopter kwamen ter plaatse en landde naast het Drommedaris-monument. Het slachtoffer is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. De Paktuinen werd in beiden richtingen afgesloten. Een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is ingesteld.

  • Hoofddorp 25 november 16:27 Een fietser is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Waddenweg in Hoofddorp. Het ongeval gebeurde bij een oversteekplaats waar fietsers voorrand hebben op het overige verkeer. De fietser is door de auto geschept, en met zijn hoofd op de voorruit gekomen, hierna met een smak op het asfalt. leesverder

  • Houten 23 november 19:20 Donderdagavond is het Mobiel Medisch Team opgeroepen voor een incident in een woning aan de Vikingenpoort in Houten. In de woning troffen de hulpdiensten een overleden persoon en een zwaargewond persoon aan. Het traumateam uit Amsterdam landde in de buurt van het incident. Het slachtoffer is onder begeleiding van de MMT-arts per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie begeleidde de ambulance. Wat er precies in de woning was gebeurd onderzoekt de politie momenteel.

  • Katwijk 21 november 10:21 Bij een bedrijfsongeluk achter Dirk Supermarkt aan de Asterstraat is een persoon gewond geraakt. Bij het verplaatsen van een grote zware kluis ging het mis waardoor de persoon bekneld kwam te zitten onder de kluis. Naast ambulance en politie kwam ook de traumahelikopter ter plaatse om medische bijstand te verlenen. De gewond geraakte persoon is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. De arbeidsinspectie is ingeschakeld en gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.  

  • Aalsmeer 21 november 10:00 Dinsdagochtend om 10 uur is het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen voor een medische noodsituatie waarbij een kindje was betrokken. De helikopter landde naast het Spoorlijnpad op een strook gras. Wat er precies aan de hand was, is bij ons niet bekend. Toen het team weer beschikbaar was, kreeg het team een nieuwe inzet naar Katwijk.

  • Lelystad 20 november 16:12 Maandagmiddag is een fietser gewond geraakt bij een ongeluk op de Oostvaardersdijk bij Lelystad. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam kwam ter plaatse. De helikopter landde verderop de dijk. Het slachtoffer kwam in botsing met een auto en raakte zwaargewond. Het slachtoffer is na behandeling met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van de traumaheli reed tijdens deze rit mee. De arts is hierna bij het ziekenhuis opgehaald door de rest van het team.  

  • Utrecht 19 november 06:58 In poppodium TivoliVredenburg in Utrecht heeft zondagochtend rond 07.00 uur een steekpartij plaats gevonden. Hierbij is het slachtoffer overleden. Hulpdiensten waren groots uitgerukt met meerdere politie eenheden en twee ambulances en een OVD-G. De traumahelikopter uit Amsterdam landde op het Vredenburgplein. Helaas mocht de hulp voor het slachtoffer niet meer baten. Wat er vooraf ging aan het steekincident is niet bekend. Dit word door politie onderzocht.  

  • Alkmaar 18 november 17:22 Zaterdagmiddag rond 17.00 uur zijn meerdere bestuurders betrokken geraakt bij een ongeval op de N242 bij Alkmaar. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam werd opgeroepen. Het team kwam met de auto ter plaatse in verband met de weersomstandigheden. Bij het ongeval raakte zes personen gewond, waarvan twee ernstig. De slachtoffers zijn overbracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

  • Utrecht 18 november 04:02 Langs het Amsterdam Rijnkanaal, ter hoogte van de A12-brug bij de Rooseveltlaan in Utrecht, vond afgelopen nacht een zoekactie plaats nadat een persoon in het water belandde. Diverse brandweerduikteams, een brandweerboot, ambulances en een traumateam werden snel ter plaatse geroepen. Gelukkig slaagden de hulpdiensten erin om de man veilig uit het water te halen. Na zijn redding vertelde de man echter dat er nog een tweede persoon in het water zou zijn. Ondanks de inzet van de hulpdiensten bleek na grondig onderzoek dat de man alleen was. De zoekactie werd daarop beëindigd.

Category Posts