Lifeliner1 Amsterdam

De Lifeliner1 staat gestationeerd op de VUmc in Amsterdam. De dekkende regio´s van deze heli zijn Noord-Holland, Noord-Utrecht, Flevoland en Texel . Inzetten binnen de ringweg van Amsterdam worden gedaan met het MMT-voertuig. Binnenkort zal het team verhuizen naar Heliport Amsterdam.

vu

  • Alkmaar 16 juli 13:55 Dinsdag is het team van de Lifeliner1 ingezet in Alkmaar voor een verkeersongeval tussen twee fietsers in de fietstunnel op het Heukelspad / Rekerdijk in Alkmaar ter hoogte van het Jan Arentsz College. Door onbekende redenen reed een van de twee fietsers op de verkeerde baan, waardoor de twee fietsers frontaal tegen elkaar botsten in de tunnel. Een vrouw raakte hierbij zwaargewond en is door de MMT-arts behandeld en onder begeleiding naar het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar gebracht. De tweede fietser liep een arm-/schouderfractuur op en is ook naar het ziekenhuis gebracht.

  • Bergen aan Zee 14 juli 18:11 Een 42-jarige Duitse toerist is zondag aan het begin van de avond overleden nadat hij in de problemen was gekomen in de zee bij het strand van Bergen aan Zee. De man was met zijn zoon het water ingegaan en is rond 18.00 uur in de problemen gekomen. De zee was erg onstuimig. Toen de situatie van het tweetal werd ontdekt, werden direct diverse hulpdiensten gealarmeerd, waaronder de reddingsbrigade van Bergen aan Zee en de KNRM van Egmond aan Zee en Petten. Ook de Lifeliner1 uit Amsterdam werd gealarmeerd. De traumahelikopter landde op het strand. De man is door een kitesurfer uit het water gehaald, waarna hij lange tijd gereanimeerd is. Helaas mocht dit niet meer baten. De zoon bleef fysiek ongedeerd.

  • Voorburg 13 juli 18:10 Zaterdag aan het einde van de middag werd de Lifeliner1 uit Amsterdam opgeroepen voor een medische noodsituatie. Deze vond plaats in een woning aan de Van Halewijnlaan. De helikopter landde even verderop op een veldje aan de Van Zegwaardstraat. Na behandeling ter plaatse is het complete MMT-team teruggevlogen naar de basis in Amsterdam.  

  • Enkhuizen 14 juli 10:58 Zondagmorgen 14 juli om even voor 11 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden aan de Flevolaan in Enkhuizen. Een wielrenner was hard ten val gekomen. Door een hobbel in het wegdek van het fietspad is hij gevallen. Twee ambulances en het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam werden ingezet.  Na controle door de MMT-arts is de persoon per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het MMT is na de inzet compleet teruggevlogen naar de basis op Amsterdam Heliport.

  • Woudenberg 13 Juli De hulpdiensten werden zaterdag 13 juli gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de Zeisterweg in Woudenberg. Daar botste rond 17:30 een auto tegen een boom. De heli landde midden op de kruising van de Doornseweg. De automobilist is met ernstige verwondingen naar het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht gebracht. De trauma-arts is met hem meegegaan.

  •   Alphen aan den Rijn 13 Juli 11:58  Op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn heeft zaterdag rond het middaguur een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en een auto. Het Mobiel Medisch Team van de Lifeliner1 werd ook opgeroepen voor het ongeval. De traumahelikopter kon landen op een grasveld in het naastgelegen park. Na behandeling van het medische personeel, is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

  • Amstelveen 13 juli 09:56 Zaterdagochtend werd het team van de Lifeliner1 gealarmeerd om het ambulancepersoneel te assisteren bij een medische noodsituatie in een hotel aan Prof. W.H. Keesomlaan in Amstelveen. Het slachtoffer is na behandeling per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Wat er precies aan de hand was, is bij ons niet bekend.

  • Amsterdam 12 juli 19:37 Vrijdag omstreeks 19:35 uur is een man uitgegleden op een natte trap op het Stationsplein nabij Amsterdam Centraal. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, inclusief het Mobiel Medisch Team dat per auto arriveerde. Na behandeling is de man met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.  

  •   Lelystad 12 juli 00:26 De afrit Lelystad-Noord van de A6 is in de richting van Almere afgesloten na een ernstig ongeval. Kort na middernacht botsten twee vrachtwagens frontaal op elkaar terwijl er wegwerkzaamheden gaande waren. Bij het ongeluk raakten twee mannen gewond. Een van hen kon snel door de brandweer uit de cabine worden bevrijd en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De andere man zat vast tot 02:45 uur en kon pas bevrijd worden nadat zwaar materieel werd ingezet om de vrachtwagens uit elkaar te trekken. Deze 35-jarige man is eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

  • Boskoop 12 juli 12:14 Vrijdagmiddag heeft een explosie plaatsgevonden op een boot die op een trailer stond op een terrein in Laag Boskoop. Een woordvoerder van de brandweer meldde dat een gasbrander ontplofte, waardoor een persoon gewond raakte. Naast de ambulancedienst werd ook het Mobiel Medisch Team (MMT) per traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer voerde een nacontrole uit om de situatie verder te beoordelen.

Category Posts