Een scooterrijder is vannacht ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A10 in Amsterdam noord. De scooterrijder reed eerder op zijn bromfietsscooter over de derde rijstrook van de Ringweg-Noord in de richting van de Zeeburgertunnel. Een vooralsnog onbekend gebleven bestuurder van een Renault reed in dezelfde rijrichting als de scooterrijder en reed deze van achteren aan en liet de scooterrijder gewond achter en reed door.
Automobilisten die achterop kwamen rijden waren getuigen en zagen het slachtoffer door de lucht vliegen waarna hij op het wegdek terecht kwam. De scooter kwam zo’n 100m verder aan de rechterzijde van de rijbaan onder de vangrail terecht. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De politie trof niet veel later de auto leeg aan die was achtergelaten op de afrit van de A10 Re Noord ter hoogte van de afslag naar de S116 Volendam/Nieuwendam. De Renault een deelauto stond daar tegen de vangrail en was leeg achtergelaten. Rijkswaterstaat kwam ter plaatse en sloot de A10 Re Ringweg-Noord tussen Landsmeer de S117 en de afslag naar de S116 in zijn geheel af vanwege het sporenonderzoek door specialisten van de afdeling Fo-verkeer.

Het onderzoek nam uren in beslag en het wegdek had schade opgelopen dat eerst moest worden hersteld. Zowel de bromfietsscooter als de auto zijn door de politie in beslag genomen voor verder technisch onderzoek. Omstreeks 07.00 uur is de weg weer opengesteld voor het verkeer.