Voetganger gewond bij verkeersongeval tussen twee auto’s in Amsterdam

Bij een verkeersongeval in Amsterdam tussen twee auto’s is woensdagmiddag een voetganger gewond geraakt. De bestuurder van een Smart personenauto reed vanaf de Nieuwe Purmerweg over de Elzenhagensingel in de richting van het metrostation Gare Du Nord en kreeg geen voorrang van een bestelauto die van rechts vanaf een bouwterrein de Elzenhagensingel opreed.
De Smart kwam in botsing met de bestelauto en reed door de aanrijding links het fietspad en het trottoir op en reed hierbij een voetganger aan. De auto kwam vervolgens tegen een betonblok van een reclamebord tot stilstand.
Meerdere hulpdiensten als politie en twee ambulances en een opsporing team verkeer (OTV) en specialisten van de afdeling FO-verkeer en een traumahelikopter met het mobiel medisch team kwamen ter plaatse. De Lifeliner1 landde op de atletiekbaan van Atos

De gewonde voetganger is met hoofd en rugletsel door een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De twee inzittenden van de Smart zijn ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel en zijn net als de bestuurder van de bestelauto ter plaatse door de politie gehoord. De politie is urenlang met het sporenonderzoek bezig geweest om helder te krijgen wat er precies is gebeurd. De Smart is door de politie in beslag genomen voor verder technisch onderzoek.