Zwaargewonde bij eenzijdig ongeval N247 bij Scharwoude

MMT Scharwoude 9 BorderMaker - Zwaargewonde bij eenzijdig ongeval N247 bij Scharwoude

Zondagochtend omstreeks 06:20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ernstig auto-ongeluk op de rotonde van de N247 in Scharwoude.

Een bestuurder van een personenauto reed op de provincialeweg in de richting van de oprit van de A7 toen bij de rotonde de macht over zijn stuur verloor. Door nog onbekende oorzaak werd de auto gelanceerd en sloeg het voertuig meerdere keren over de kop. De auto raakte hierbij twee geparkeerde voertuigen en kwam tientallen meters verderop op zijn kant tot stilstand.

De politie, meerdere brandweerwagens, twee ambulances en een traumateam kwamen ter plaatse. Eén van de inzittenden kon zelf uit de auto komen, een ander moest door de brandweer worden bevrijd. Het slachtoffer is zwaargewond en onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht. De andere inzittende is meegenomen naar het politiebureau. De auto is vanaf het moment van het raken van de rotonde nog zeker 60 meter doorgevlogen tot hij tot stilstand kwam. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) is op dit moment bezig met onderzoek naar de toedracht van het ongeval.