Een motorrijder is aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt na een verkeersongeval met een afslaande bestuurder van een BMW type X5 personenauto op de Piet Heinkade bij de ingang van de Piet Heintunnel in Amsterdam Oost. De bestuurder een man van een BMW type X5 personenauto reed eerder over de Piet Heinkade in de rijrichting van de Zeeburgerdijk en sloeg volgens getuigen door het rode verkeerslicht linksaf de Piet Heintunnel in en verleende hierbij geen vrije doorgang aan de motorrijder die in tegenovergestelde rijrichting over de Piet Heintunnel reed in de rijrichting van het Centraal Station.

De motorrijder reed tegen de rechterflank van de BMW en kwam ernstig gewond op het wegdek terecht. hulpdiensten als meerdere politie eenheden,twee ambulances en een mobiel medisch traumateam kwamen ter plaatse om het slachtoffer een man eerste hulp te bieden. De man is met spoed door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. De bestuurder van de betrokken auto is door de politie gehoord als verdachte. Personeel van de afdeling verkeersongevallen analyse(VOA)en ACT verrichte geruime tijd sporenonderzoek en maakte foto’s om de juiste toedracht te kunnen vaststellen. Zowel de motorfiets als de auto raakte zwaar beschadigd en zijn door de politie in beslag genomen voor technisch onderzoek. De politie heeft het verkeer ter plaatse zo’n anderhalf uur omgeleid.

2014 06 02 amsterdam (1)-BorderMaker 2014 06 02 amsterdam (2)-BorderMaker 2014 06 02 amsterdam (3)-BorderMaker 2014 06 02 amsterdam (4)-BorderMaker