Een jongetje van drie jaar oud uit Noord-Holland is zondagavond verdronken in de recreatieplas bij Camping ’t Wolfsven in Mierlo. Het kind raakte aan het begin van de avond zoek en werd vervolgens door omstanders levenloos in het water gevonden.Aan het begin van de avond bleek dat het kind spoorloos was. Het jongetje is vermoedelijk via de glijbaan in het water terechtgekomen. De jongen heeft drie kwartier tot anderhalf uur in het water gedreven voordat deze door omstanders en de badmeester uit het water werd gehaald. Het kind was toen niet aanspreekbaar.

Reanimatie mocht niet baten
Volgens officier van dienst Jos Körner van de leidinggevende ambulancedienst ter plekke, is ruim een uur geprobeerd het kind te reanimeren. “Er is ook medicatie toegediend, maar het mocht helaas niet meer baten.” Een traumahelikopter en twee ambulances kwamen ter plaatse. Het jongetje verbleef samen met zijn ouders en zijn twee broertjes op de camping in Mierlo. De ouders zijn zondagavond met het lichaam van het jongetje meegegaan naar het ziekenhuis.

vanRijsselMedia

Lifeliner3 inzet Mierlo Foto: Sem van Rijssel (1)Lifeliner3 inzet Mierlo Foto: Sem van Rijssel (1)Lifeliner3 inzet Mierlo Foto: Sem van Rijssel (1)