Bij een aanrijding op de Edeseweg in Wekerom zijn in de nacht van zaterdag op zondag, rond 2.00 uur, meerdere personen gewond geraakt. Een traumahelikopter en vier ambulances werden opgeroepen om hulp te verlenen. Eén ambulance kwam uit Apeldoorn ter assistentie. Ook de Officier van Dienst (OvD) van de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) en de brandweer werden naar het ongeval gestuurd. De slachtoffers zijn vervoerd naar ziekenhuizen in Ede en Utrecht. Over de aard van verwondingen is niets bekend. Minstens één slachtoffer zou er wel ernstig aan toe zijn.

Het ongeval gebeurde op de kruising van de Edeseweg met de Vijfsprongweg. Een van beide auto’s, een Renault, kwam uit de Vijfsprongweg terwijl de ander, een Toyota, op de Edeseweg reed in de richting van Ede. Op de kruising ging het mis. De twee knalden op elkaar, waarna de Renault door schoot, om vervolgens over een greppel heen in een bosperceel tot stilstand te komen. De Toyota kwam door de aanrijding op de zijkant in de greppel terecht. In de Renault zaten drie personen en in de Toyota twee.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Door de dienst Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie werd ter plaatse sporenonderzoek verricht. Daarnaast onderzoekt de politie of er mogelijk alcohol in het spel is geweest. Om veilig hulp te kunnen verlenen en voor het sporenonderzoek werd de kruising enkele uren afgesloten. Beide voertuigen zijn door een berger afgesleept.

112Barneveld

Traumaheli Wekerom Traumaheli Wekerom Traumaheli Wekerom Traumaheli Wekerom Wekerom Wekerom Wekerom Wekerom Traumaheli (13)-BorderMaker
Traumaheli Wekerom

Traumaheli Wekerom

Traumaheli Wekerom

Traumaheli Wekerom