22 Juli Lifeliner3 Tilburg Heuvelring

Zaterdag is op de kermis in Tilburg een 3-jarig jongetje onder een karretje van een attractie gekomen en bekneld geraakt. Hij raakte daarbij zwaargewond. Tijdens het rijden is het slachtoffertje op onverklaarbare wijze uit het wagentje gevallen en bekneld komen te zitten tussen het wagentje en de rand.

Het gebied rondom de attractie is direct afgezet. Aangezien het ongeluk op zo’n twee meter hoogte gebeurde, had de brandweer mede daarom moeite om het kind te bevrijden. Een speciale trapconstructie moest worden gebracht, zodat de brandweer beter kon werken op die hoogte. Ook het traumateam was ingevlogen, de traumahelikopter landde in de tuin van het Interpolisgebouw vlak naast de Heuvelring waar het incident plaatsvond.

Na enige tijd en veel kracht en moeite is het slachtoffertje bevrijd. Vervolgens is hij onder politiebegeleiding met een ambulance van het kermisterrein afgereden en onder begeleiding van de trauma-arts overgebracht naar het ziekenhuis. In eerste instantie was besloten naar het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis te gaan, maar de verwondingen bleken dusdanig ernstig dat het kind is overgebracht naar het RadboudUMC in Nijmegen.

Het ongeluk wordt onderzocht door de NVWA. De exploitant van de kermisattractie is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Twee personen zijn aangehouden door de politie, omdat zij de hulpdiensten hinderden bij de hulpverlening.