De 43-jarige bestuurder die betrokken was bij de frontale botsing tussen twee auto’s op de Bredaseweg bij Gilze zaterdagavond, is waarschijnlijk onder invloed van alcohol geweest. Dat meldde de politie zondag.

Bij het ongeluk vielen vier gewonden, onder wie een 43-jarige bestuurder uit De Valom (Friesland). Twee van de gewonden zijn er nog ernstig aan toe.

De politie onderzoekt de precieze oorzaak van het ongeluk nog. Vermoedelijk raakte de bestuurder de berm en kon hij vervolgens zijn auto niet meer onder controle houden.  Daarna reed hij frontaal tegen de tegenligger aan.

De ravage was groot na de aanrijding. Hulpdiensten rukten met groot materieel uit om de inzittenden te bevrijden. De 43-jarige bestuurder moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis. Daar bleek uit een bloedproef dat hij vermoedelijk alcohol had gedronken.
Op de Bredaseweg bij Chaam is het vaker hommeles. Een jaar geleden raakte een Belg gewond aan zijn hoofd toen hij door de gladheid de macht over het stuur verloor. Daarvoor raakten bij een ander ongeluk drie mensen gewond. Bij dat ongeluk was ook mogelijk alcohol in het spel.

MaricMedia

foto02-BorderMaker foto01-BorderMaker

De lifeliner3 bij het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg na de inzet op de Chaamseweg in Gilze. De heli was naar het ziekenhuis gegaan om de arts op te halen.

foto2-BorderMakerfoto3-BorderMaker