23 Juni Lifeliner3 Oirschot A58

De snelweg A58 tussen Tilburg en Eindhoven is vrijdagmiddag bij Oirschot afgesloten geweest na een ernstig verkeersongeval. Bij het ongeval waren meerdere voertuigen waaronder een vrachtauto en een touringcar betrokken. Twee mannen raakte zwaar gewond en werden door de brandweer bevrijdt uit een personenauto.

De hulpdiensten schaalden op naar grote hulpverlening en kwamen met veel eenheden ter plaatsen. Het traumateam werd ingevlogen ter assistentie van het aanwezige ambulancepersoneel. De vrachtwagenchauffeur en de chauffeur van de touringcar bleven ongedeerd. Volgens de politie lijkt het erop dat de touringcar op de auto is gebotst. Vervolgens kwam de auto klem te zitten tussen de vrachtwagen en de touringcar. In de touringcar zaten gelukkig geen passagiers.

Naast de gebruikelijke kijkersfile stonden ook vele mensen bovenop het naastgelegen viaduct aan de Groenenwoud in het buitengebied van Oirschot te kijken naar deze hulpverleningsoperatie. Omdat de aanleiding van het ongeval niet bekend is doet de politie ter plaatse uitgebreid onderzoek om dit te kunnen achterhalen.