Op de Snelweg A2 bij Boxtel zijn zondagmiddag rond 12.45 uur drie Poolse mannen (22, 25 en 26) en een 18-jarige Poolse vrouw gewond geraakt. Zij zaten in een bestelbus die achterop een stilstaande bestelbus met pech botste. De bestelbus met pech stond op de linker rijbaan van de Snelweg A2 vanuit Eindhoven in de richting van ’s-Hertogenbosch. De bestuurder van die bestelbus plaatste een gevarendriehoek achter zijn bus en ging op een veilig plek staan.  De 26-jarige Poolse bestuurder zag de bestelbus met pech te laat en botste achterop de met pech stilstaande bestelbus. Hierdoor begon zijn voertuig te slingeren en rolde op zijn zijkant.
De 22-jarige man en de 18-jarige vrouw werden uit het voertuig geslingerd, raakten zwaargewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. De 25-jarige bijrijder raakte lichtgewond bij de aanrijding. De bestuurder van de bus moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De snelweg tussen Boxtel-Noord en Vught is door het ongeval en de nasleep hiervan enkele uren afgesloten geweest. Het verkeer wat vast stond in de file achter het ongeval liep de nodige vertraging op. Rijkswaterstaat adviseerde dan ook een andere route te nemen dan de Snelweg A2 tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Ook de noord-zuid af in Boxtel slipte helemaal dicht vanwege het ongeval op de snelweg.

sandervangilspersburo

Lifeliner3 inzet Vught Foto: Sander van Gils (12)Lifeliner3 inzet Vught Foto: Sander van Gils (12)Lifeliner3 inzet Vught Foto: Sander van Gils (12)Lifeliner3 inzet Vught Foto: Sander van Gils (12)Lifeliner3 inzet Vught Foto: Sander van Gils (12)