28 Maart MMT1 inzet Amsterdam

Kreeg de politie de melding van een Vechtpartij op de Meteorenweg ter hoogte van de Werktuigstraat in Amsterdam Noord. Toen men ter plaatse kwam bleek dat de Vechtpartij inmiddels was uitgelopen in een Steekpartij. Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen in de Mandarijnenstraat/Amandelstraat en stond daar met vrienden in afwachting van de hulpverlening. De jongen is met een of meerdere steekwonden in zijn rug door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. Bij de Vechtpartij eerder waren meerdere personen betrokken die al in een gvb bus waren gestapt richting het Centraal Station.
De politie waaronder de Mobiele Eenheid(vliegende brigade)onderschepte de bus in de Werktuigstraat/Scheepsbouwweg alwaar de bus werd stil gezet en alle passagiers een voor een de bus moesten verlaten en door de politie werden gefouileerd op zoek naar steekwapens. Nadat er niets bij de personen werd aangetroffen mochten zij met de bus verder. Toen politieagenten nog even een onderzoek verrichte in de bus en tussen de stoelen troffen zij meerdere steekwapens(messen)en drie schroevendraaiers aan. Deze zijn door de politie meegenomen. Wat de aanleiding was voor de Vechtpartij die was uitgelopen in een steekpartij is vooralsnog onduidelijk. De dader van de steekpartij is nog voortvluchtig. De politie heeft geen aanhoudingen verricht.
4ffd272113bf0993f68462667b0b07d5 - 28 Maart MMT1 inzet Amsterdam

IMG 8061 BorderMaker - 28 Maart MMT1 inzet Amsterdam IMG 8060 BorderMaker - 28 Maart MMT1 inzet Amsterdam IMG 8063 BorderMaker - 28 Maart MMT1 inzet Amsterdam IMG 8066 BorderMaker - 28 Maart MMT1 inzet Amsterdam