30 December MMT1 Amsterdam Stadhouderskade

Een passagier(vrouw)die achterop een fiets zat is afgelopen nacht ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval met een nachtbus van het GVB lijn 754. De fietser waarbij zij achterop zat stak vanaf de Museumbrug de Stadhouderskade over in de richting van het Rijksmuseum. Een van links komende bestuurder(man)van nachtbuslijn 754 van het GVB die over de Stadhouderskade in de richting van het Vondelpark reed kon de fietser niet meer ontwijken.
De passagier(vrouw)kwam zwaargewond op het wegdek terecht en was niet meer aanspreekbaar. Hulpdiensten als meerdere politie eenheden.twee ambulances en een mobiel medisch traumateam kwamen ter plaatse om het slachtoffer eerste hulp te bieden waarna zij met spoed door een ambulance is overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.
De fietser zelf en de buschauffeur kwamen beide met de schrik vrij. Personeel van de afdeling verkeersongevallenanalyse(voa)verrichte geruime tijd sporenonderzoek en maakte foto’s om de juiste toedracht vast te kunnen stellen. De man die de fiets bestuurde is door de politie overgebracht naar een politiebureau. Ook de fiets is door de politie veilig gesteld.

IMG_1862-BorderMaker IMG_1868-BorderMaker IMG_1869-BorderMaker IMG_1873-BorderMaker IMG_1874-BorderMaker IMG_1879-BorderMaker