31 Juli Lifeliner2 Rotterdam Siciliëboulevard

Maandagmiddag 31 juli werden meerdere hulpdiensten opgeroepen voor een persoon te water op de Zevenhuizerplas aan de Siciliëboulevard in de wijk Nesselande in Rotterdam.

De man was aan het zwemmen met een familielid toen hij door vermoeidheid onder water raakte. Het familielid heeft nog een poging gewaagd om de man uit het water te halen maar dat was tevergeefs. Dus werden snel de hulpdiensten ingeschakeld.

Naast de politie, ambulancedienst en de brandweer werd ook het Mobiel Medisch Team (MMT) opgeroepen. De brandweer schaalde op naar ‘middel waterongeval’. Door middel van meerdere boten en een politie helikopter werd gezocht naar de man. Na enige tijd werd de man aangetroffen en snel naar de kant gebracht. Hier ontfermde de alle hulpdiensten zich over het slachtoffer.

Het slachtoffer werd naar een strandpost gebracht en werd daar gereanimeerd. De ambulancedienst en het personeel van het MMT waren lang bezig met het slachtoffer, maar dit mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse. Voor omstanders werd slachtofferhulp geregeld.