Drie gewonden bij ongeval Plesmanweg Beverwijk

Bij een auto-ongeluk vannacht in Beverwijk zijn twee mensen ernstig gewond geraakt. Een derde slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval waren twee auto’s betrokken.

Omstreeks 02.00 uur ging het mis. Een automobilist die over de Plesmanweg reed, botste hard met een ander voertuig. De auto met drie inzittenden kwam na de harde klap op de verkeerde weghelft tot stilstand, De brandweer heeft geholpen bij het uit de auto halen van 2 slachtoffers. Die twee slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het derde slachtoffer is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Van de andere auto raakte beide inzittenden niet gewond. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau. Dat is de standaard procedure en gebeurt dus altijd bij dit soort zware ongelukken. De bijrijder raakte niet gewond en mocht naar huis.

Voor het ongeval werden 4 ambulances opgeroepen en ook kwam het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam met de helikopter ter plaatse, De Lifeliner1 was langs de Hoflaan in Heemskerk geland. De MMT-arts was met 1 van de 2 spoed ambulances meegereden naar het ziekenhuis.

Door het ongeval lag de weg bezaaid met brokstukken en goederen uit de auto’s. De verkeersongevallen analysedienst van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.