DRINGEND VERZOEK AAN U ALLEN:

Hulpverleningen op straat in het algemeen en zeker hulpverleningen waar een Mobiel Medisch Team bij wordt betrokken leveren vaak een hele schare toeschouwers op. Dit fenomeen is enigszins nog wel te begrijpen. Het gebeurt immers niet elke dag dat er een ambulance of helikopter bij je in de straat staat. De hulpverleners gaan er ook bij deze toeschouwers altijd vanuit dat deze geen bewuste bedoelingen hebben om de hulpverleners te hinderen bij hun werk.

In deze tijden van ‘social distancing’ zul je je echter moeten afvragen of het noodzaak is dat je op dat moment je op straat begeeft. Is het een noodzakelijkheid? Wil je de regel breken om jezelf met meerdere mensen dichtbij elkaar te begeven en daarmee een bekeuring te riskeren?

Het afstand houden tot de hulpverleners is nu extra belangrijk! In de normale situatie getuigt dit al van respect naar de patiënt(en) toe, maar nu geldt dit helemaal.

Om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren moeten hulpverleners regelmatig deze regel negeren t.o.v hun collega hulpverlener om het beste voor de patiënt te betekenen. Dat is nu eenmaal niet anders. Zij proberen daarin zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen te nemen.

Wat wel anders kan is het afstand houden t.o.v. omstanders, maar daar hebben zij wel de hulp voor nodig van deze zelfde omstanders, van jullie allemaal.

Bij deze dus het verzoek aan iedereen:
Laat de hulpverlener ongestoord zijn of haar werk doen en houd ten alle tijden minimaal 5 meter afstand van hen. De hulpverleners staan vaak buiten, in een open ruimte, dus zij zien graag heel ruim de 1,5 meter regel.

En ook belangrijk: niet alleen ten opzichte van de hulpverlener maar ook ten opzichte van elkaar.

Dank voor uw begrip.