Een motorrijder is zaterdagavond even na 19:15 uur door nog onbekende oorzaak ten val gekomen op de A32 vanuit Wolvega richting Steenwijk. Vanwege de inzet van de hulpdiensten werd aanvankelijk één rijstrook van de snelweg afgesloten, maar vanwege de komst van het Mobiel Medisch Team met de Lifeliner4 werd besloten om in samenwerking tussen de Koninklijke Marechaussee, de politie en Rijkswaterstaat de weg tijdelijk in haar geheel te stremmen.

Voor het slachtoffer kwamen naast het Mobiel Medisch Team twee ambulances ter plaatse. Na uitvoerige behandeling op locatie, waarbij het ambulancepersoneel tijdelijk is ondersteund door een (toevallig) passerende en gestopte arts en de arts van het MMT, is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen. Na het vertrek van de Lifeliner4 konden de hulpdiensten de meest linker rijstrook van de weg richting Steenwijk weer openen voor de overige automobilisten.

Een berger is ter plaatse gekomen om de beschadigde motor van de snelweg te halen. Door de politie wordt nog nader onderzocht hoe het ongeval precies heeft kunnen ontstaan. Verkeer richting Steenwijk heeft aanzienlijke hinder ondervangen van het ongeval.