Vlissingen 9 augustus

Woensdag, 9 augustus 2023, vond in Vlissingen het grootste hulpverleningsevenement van Nederland plaats: Rescue Zeeland. Na enkele jaren afwezigheid is het evenement weer terug. De hele dag door werden er demonstraties gegeven door diverse disciplines. Ook waren er vele kraampjes te bezoeken op de boulevard.

Demonstratie van het Mobiel Medisch Team

Zelfs de Lifeliner (PH-LLN) gaf een demonstratie op het strand. Er was een situatie in scène gezet: een vrouw was op het strand van haar paard gevallen en ernstig gewond geraakt. De strandwacht was als eerste ter plaatse met ambulancepersoneel aan boord. De opgeroepen Lifeliner landde op het strand in de buurt van het incident, wat resulteerde in een flinke zandstorm. Het helikopterteam heeft vervolgens de aanwezige hulpverleners geassisteerd.

Helivervoer

Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd, werd zij naar de helikopter gebracht. Slachtoffers worden niet vaak per helikopter vervoerd, alleen als de afstand naar een ziekenhuis groot is of wanneer de locatie moeilijk te bereiken is voor een ambulance. Daarna vertrok de helikopter naar de tijdelijke helihaven achter het terrein, en opmerkelijk genoeg werd het slachtoffer snel genezen verklaard. 

 

Foto’s Demonstratie

Foto’s Airdisplay