Op de Dokweg in IJmuiden heeft woensdagmiddag een ongeluk plaatsgevonden tussen een voetganger en een vrachtwagen. De 70-jarige voetganger uit Hoogland is hierbij om het leven gekomen. De man was een deelnemer van de Strandzesdaagse.

,,Dit is een enorme schok, uiteraard in de eerste plaats voor de nabestaanden. Wij zijn er ondersteboven van. Hier zijn geen woorden voor”, zei organisator van het wandelevenement Woody van Loo.

Aanvankelijk was het onzeker of het wandelevenement door zou gaan. De organisatie besloot woensdagavond dat er doorgewandeld zal worden, maar de festiviteiten worden achterwege gelaten. De wandelaars zullen zaterdag aankomen in Den Helder.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse bij het ongeluk. De vrachtwagen werd bestuurd door een 55-jarige man uit Harderwijk. Wat er precies is gebeurd, is nog onbekend. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeluk.

De politie liet later op de avond weten dat zij op zoek zijn naar een specifieke getuige. Het gaat om een meisje van tussen de 15 en 18 jaar oud, dat even voor het ongeval een zebrapad overstak. De betrokken vrachtwagenchauffeur zou voor haar gestopt zijn. Ze is vanaf de Rabobank aan komen lopen en rechtsaf in de richting van de Halkade overgestoken. De politie wil met spoed met haar in contact komen.

www.dichtbij.nl

www.gooi-eemnieuws.nl

Lifeliner1 inzet Ijmuiden Foto: Erik AndringaLifeliner1 inzet Ijmuiden Foto: Ron Swart (29)