Audio Fragmenten

  • Aalsmeer 21 november 10:00 Dinsdagochtend om 10 uur is het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen voor een medische noodsituatie waarbij een kindje was betrokken. De helikopter landde naast het Spoorlijnpad op een strook gras. Wat er precies aan de hand was, is bij ons niet bekend. Toen het team weer beschikbaar was, kreeg het team een nieuwe inzet naar Katwijk.

  • Alblasserdam 16 oktober 18:06 De traumahelikopter is maandagavond 16 oktober 2023 geland op het grasveld achter de skatebaan bij de Roemer Visscherstraat in Alblasserdam in verband met een medische noodsituatie in een woning in de naastgelegen Brederostraat. Een jongeman was in de woning onwel geworden. De politie, ambulancedienst, het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam en burgerhulpverleners werden opgeroepen voor een reanimatie. De twintiger is zonder spoed, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling en onderzoek.

  • Rotterdam 28 september Bij een grote melding in Rotterdam zijn donderdag middag 3 traumahelikopters opgeroepen. Nadat het team van de Lifeliner2 ter plaatse was, zij de teams van de Lifeliner1 en Lifeliner3 ook opgeroepen. De drie teams zijn na aanleiding van schietpartij in een woning en in een leslokaal van het Erasmus MC in Rotterdam opgeroepen. Een persoon is onder het helikopterdek van het ziekenhuis door de politie aangehouden. Gedurende de inzet is het team van de Lifeliner4 op vliegveld Lelystad geland voor een betere dekking over Nederland.

  • 5 Augustus 00:04 Den Helder Afgelopen nacht vlogen de Lifeliner1 en 2 voor een schietincident naar Den Helder. Door een schietincident op de kruising tussen de Brouwerstraat en Bassingracht in Den Helder is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Alkmaar om het leven gekomen. Leesverder    

  • https://youtu.be/Z9JG1tg3BOw Amsterdam 19 juli Dinsdagmorgen, net voor 10 uur, is het team van de Lifeliner1 vanaf het VUmc in Amsterdam naar de nieuwe standplaats bij Amsterdam Heliport gevlogen. Toen het team op het dak van het ziekenhuis gestationeerd stond, kwam het alleen op Amsterdam Heliport om te tanken. De afgelopen tijd is er een nieuw station gebouwd op het terrein. Het team heeft 28 jaar lang vanaf het dak van het VUmc in Amsterdam gevlogen. Met de verhuizing zal de geluidsoverlast door de traumahelikopter rondom het ziekenhuis drastisch afnemen. Vluchten van en naar het VUmc zullen alleen nog worden uitgevoerd ten behoeve van de acute cardiologie. Hierdoor zal het team nog gemiddeld 50 keer per jaar gebruikmaken van het VUmc.   Luister naar de communicatie tussen de piloot van de Lifeliner1 en de verkeerstoren van Schiphol tijdens de vlucht vanaf het VUmc naar de nieuwe standplaats:

  • 14 Juli 09:41 Leiden Vrijdagmorgen omstreeks 09:42 werden de Mobiel Medische Teams van de Lifeliner1 en 2 gelarmeerd voor een steekincident in Leiden. Beide heli’s waren geland aan het Molenwerf. De steekpartij vond plaats in Diaconaal Centrum De Bakkerij, een plek voor kerkelijke hulp aan vluchtelingen en daklozen. Een man liep het pand binnen en stak drie mensen neer en vluchtte vervolgens. In de middag kon de politie melden dat een van de slachtoffers is overleden. Het gaat om een 66-jarige Leidenaar.

  • 25 Juni 21:03 Rijnsaterwoude Het Mobiel Medisch Team van de Lifeliner2 werd zondagavond gealarmeerd voor een drenkeling in de Braassemermeer bij Rijnsaterwoude. De heli kwam van een melding in Diemen alwaar ook een persoon te water was. Deze inzet werd boven de locatie afgemeld.  In de Braassemermeeren was een vrouw aan het zwemmen en raakte door nog onbekende oorzaak in problemen en ging kopje onder. Een omstander zag dit gebeuren en haalde de vrouw direct uit het water. De hulpdiensten zijn zeker een half uur bezig geweest met het stabiliseren van het slachtoffer voordat zij met spoed overgebracht kon worden naar het LUMC ziekenhuis in Leiden.

  • Loenersloot 16 juni 13:15 Op de N201 bij Loenersloot is vrijdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een auto schoot bij de verkeerslichten naast het Leonardo Hotel de kruising over en ramde een motorrijder die voor het verkeerslicht stond te wachten. De auto schoot verder door een heuvel over en eindigde in de sloot. De motorrijder en de bestuurder van de auto raakten ernstig gewond.   Omstanders schoten na het ongeluk meteen te hulp om te voorkomen dat de auto in de sloot zou zinken. Een vrachtwagenchauffeur die het ongeluk zag gebeuren aarzelde niet en gebruikte de kraan van zijn vrachtwagen om de auto te zekeren. Ook een omstander met een oud, militair voertuig gebruikte deze om te voorkomen dat de auto van de kant zou raken.   De bestuurder van de auto was door de snelle komst van de hulpdiensten snel uit het water. De politie meldt dat hij in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis is vervoerd.   Hulpdiensten kwamen in grote getale ter plaatse. Ook twee traumahelikopters landden op de weg. De weg is in beide richtingen afgesloten voor het politie-onderzoek. Naar verwachting gaat dat nog enkele uren duren.

  • 3 Juni 10:13 Bovenkarspel De Lifeliner2 vloog zaterdagmorgen voor een inzet naar Bovenkarpel. Ter hoogte van Schiphol was de Lifeliner1 beschikbaar. De Lifeliner1 nam uiteindelijk de inzet over en landde enige tijd later in Bovenkarspel. Beluister de gesprekken tussen de beide piloten.

  • 4 April 03:36 Lifeliner1,2 en 3 Voorschoten Maandag op dinsdagnacht heeft er nabij station Voorschoten een groot treinongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval is één dodelijk slachtoffer gevallen, het betreft een werknemer die vermoedelijk de kraan bestuurder die op het spoor stond. Tientallen personen raakte gewond. Drie lifeliners kwamen ter plaatse. Beluister de gesprekken tussen de heli’s en de luchtverkeersleiding. Meer foto’s op 112hm.nl