Audio Fragmenten

  •   Alphen aan den Rijn 13 September 11:58  Op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn heeft zaterdag rond het middaguur een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en een auto. Het Mobiel Medisch Team van de Lifeliner1 werd ook opgeroepen voor het ongeval. De traumahelikopter kon landen op een grasveld in het naastgelegen park. Na behandeling van het medische personeel, is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

  • Mijdrecht 11 juli 17:54 In Mijdrecht is donderdagavond de traumaheli geland. De arts die met de heli werd ingevlogen was nodig bij een medische noodsituatie in een woning aan de Antony Pieter van Dishoeckstraat. De heli landde op een voetbalveldje aan de Hoofdweg. Hoe het met het slachtoffer gaat is niet bekend.  Bron: Petershotnews.nl

  •   Aalsmeer 25 Juni 21:47 Dinsdagavond werd het Mobiel Medisch Team van de Lifeliner1 gealarmeerd voor een reanimatie in Aalsmeer. De heli landde op de rotonde van de N196 en trok veel bekijks. De brandweer reed even daarvoor op een melding van een woningbrand . Ter plaatse werd een zwaargewonde aangetroffen. Het slachtoffer moest gereanimeerd worden en is vervolgens overgebracht naar het AMC.  

  • Aalsmeer 23 juni 17:03 De hulpdiensten werden zondagmiddag gealarmeerd voor een ernstig gewond persoon bij jachthaven Kudelstaart aan de Kudelstaartseweg. Volgens onbevestigde bronnen zou een speedboot over een persoon gevaren zijn. Het slachtoffer raakte zeer zwaar gewond en is met een bootje naar een jachthaven in Kudelstaart gebracht. Aldaar kwamen meerdere ambulances, brandweer en het Mobiel Medisch Team ter plaatse. Het slachtoffer is door de hulpverleners gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt wat er precies heeft plaatsgevonden. Meerdere betrokkenen worden door agenten gehoord.

  • Uithoorn 15 Juni 16:06 Zaterdagmiddag is het Mobiel Medisch Team van de Lifeliner1 opgeroepen om assistentie te verlenen in Uithoorn. Rond 16:00 uur werd door het ambulancepersoneel om het team gevraagd bij een medische noodsituatie aan de Albert Verweylaan. De helikopter landde op een grasveld nabij de woning. Dat er een helikopter dicht bij je huis landt, is niet aller daags. Veel omwonenden hoorden de landing van de helikopter en kwamen een kijkje nemen. Na een kleine half uur vertrok het team weer richting Amsterdam Heliport. Aanvliegend werd het team opnieuw gealarmeerd. Dit keer voor een inzet naar Utrecht.

  • Leeuwarden (rendez-vous: Hoogkerk) 6 juni 09:39 Donderdagmorgen is het team van de Lifeliner4 opgeroepen voor een medische noodsituatie in Leeuwarden. Nadat het team vanaf vliegveld Eelde was opgestegen en richting Leeuwarden koers zette, is er besloten om een rendez-vous te houden bij Hoogkerk. De helikopter landde na een korte vlucht in een weiland langs de Groningerweg, vlak bij de A7. Hier stapte de arts in de ambulance en reed verder mee richting het UMCG. Na 20 minuten steeg het overige team op om de arts bij het ziekenhuis op te halen. https://youtu.be/6e61JbyIJCI?si=tyXzO6avMa2eMYp1

  • Aalsmeer 21 november 10:00 Dinsdagochtend om 10 uur is het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen voor een medische noodsituatie waarbij een kindje was betrokken. De helikopter landde naast het Spoorlijnpad op een strook gras. Wat er precies aan de hand was, is bij ons niet bekend. Toen het team weer beschikbaar was, kreeg het team een nieuwe inzet naar Katwijk.

  • Alblasserdam 16 oktober 18:06 De traumahelikopter is maandagavond 16 oktober 2023 geland op het grasveld achter de skatebaan bij de Roemer Visscherstraat in Alblasserdam in verband met een medische noodsituatie in een woning in de naastgelegen Brederostraat. Een jongeman was in de woning onwel geworden. De politie, ambulancedienst, het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam en burgerhulpverleners werden opgeroepen voor een reanimatie. De twintiger is zonder spoed, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling en onderzoek.

  • Rotterdam 28 september Bij een grote melding in Rotterdam zijn donderdag middag 3 traumahelikopters opgeroepen. Nadat het team van de Lifeliner2 ter plaatse was, zij de teams van de Lifeliner1 en Lifeliner3 ook opgeroepen. De drie teams zijn na aanleiding van schietpartij in een woning en in een leslokaal van het Erasmus MC in Rotterdam opgeroepen. Een persoon is onder het helikopterdek van het ziekenhuis door de politie aangehouden. Gedurende de inzet is het team van de Lifeliner4 op vliegveld Lelystad geland voor een betere dekking over Nederland.

  • 5 Augustus 00:04 Den Helder Afgelopen nacht vlogen de Lifeliner1 en 2 voor een schietincident naar Den Helder. Door een schietincident op de kruising tussen de Brouwerstraat en Bassingracht in Den Helder is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Alkmaar om het leven gekomen. Leesverder