Zondagavond 12 augustus zijn twee personen zwaargewond geraakt bij een frontaal scooterongeval op de Lekdijk in Vianen. Een Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse voor medische hulpverlening.

Rond half 11 werden de hulpdiensten massaal opgeroepen naar de Lekdijk ter hoogte van de A27. Hier waren een snorscooter en een brommer frontaal tegen elkaar gereden. De twee slachtoffers lagen op de weg en zouden over elkaar heen liggen. Omstanders die als eerste ter plaatse kwamen hebben de hulpdiensten gebeld maar getuigen van het ongeval hebben zich nog niet gemeld.

De medische hulpverlening werd gelijk opgestart en meerdere ambulances, politie en de Lifeliner3 met aan boord het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse. Een man en een vrouw raakten zwaargewond en zijn beiden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw was buiten bewustzijn, verloor veel bloed en zag erg bleek. Wel had ze nog hartslag. De man had letsel in zijn gezicht, en kon zich niks van het ongeval herinneren. De vrouw is later in de nacht in het ziekenhuis overleden.