13 Januari MMT1 Amsterdam Plesmanlaan

Een fietser (24) is zaterdag- op zondagnacht tevergeefs gereanimeerd na een verkeersongeval met een taxi van uber. Het ongeval vond omstreeks 04:12 uur plaats in de Heemstedestraat ter hoogte van de Poeldijkstraat in Amsterdam Nieuw West. Het slachtoffer, een 24-jarige vrouw, fietste eerder over het fietspad langs de Heemstedestraat in de rijrichting van de Plesmanlaan en stak linksaf de Heemstedestraat over in de richting van de Poeldijkstraat. Zij werd van links geschept door de bestuurder (21) van een uber taxi die eerder over de Heemstedestraat in de rijrichting van de Plesmanlaan reed.

Het slachtoffer belandde aan de voorzijde van de auto over de motorkap en kwam tegen het voorruit terecht waarna zij zwaargewond op het wegdek van de trambaan terecht kwam. Ter plaatse gekomen hulpdiensten als politie, twee ambulances en het Mobiel Medisch Team probeerde tevergeefs het slachtoffer te reanimeren, maar zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De 21-jarige taxichauffeur en zijn twee mannelijke passagiers bleven ongedeerd en zijn door de politie gehoord.

De taxichauffeur is door de politie aangehouden en overgebracht naar een politiebureau alwaar hij een verklaring zal afleggen. De plaats van het ongeval werd door de politie tussen de Delftlandlaan en de Westlandgracht in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer. Specialisten van de verkeersongevallenanalyse (voa) en ACT kwamen ter plaatse en verrichtten sporenonderzoek en maakten foto’s om de juiste toedracht vast te kunnen stellen. De fiets van het slachtoffer en de Ford taxi personenauto zijn door de politie in beslag genomen voor verder technisch en tactisch sporenonderzoek.