Een man is vannacht zwaargewond in zijn flatwoning aan de Werengouw in Amsterdam Noord aangetroffen. De politie kreeg van buurtbewoners de melding dat er een hoop stampij in de woning was te horen en kwam met meerdere eenheden op de melding af. De politie kon de woning niet betreden en forceerde de toegangsdeur. In de woning werd een zwaargewonde man aangetroffen die niet meer aanspreekbaar was. Hij werd meteen door de politieagenten gereanimeerd.

Inmiddels kwamen twee ambulances en de brandweer en het Mobiel Medisch Team ter plaatse ter assistentie. In de woning werd ook nog een tweede man aangetroffen. Hij is meteen als verdachte en mogelijke betrokkene bij dit geweldincident door de politie aangehouden en ingesloten en zal later worden gehoord. Het zwaargewonde slachtoffer werd door de brandweer afgehesen en met spoed door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie heeft van meerdere buurtbewoners in het betreffende trappenhuis een getuigen verklaring opgenomen. De politie heeft de betreffende woning laten afdichten en zal maandag overdag sporenonderzoek verrichten om duidelijk te krijgen wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. Maandagmiddag om 16:15 uur laat de politie door middel een persbericht weten dat het geweldincident hoogstwaarschijnlijk ligt in de relationele sfeer en heeft een man (57) aangehouden als verdachte.