Een motorrijdster is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt bij aanrijding op de A9. Het ongeval gebeurde toen een automobilist die de afrit naar de A5 had genomen, op het laatste moment besloot toch de A9 weer op te rijden. Van de uiterst rechtse rijstrook draaide hij links richting A9, op dit moment kwam de motorrijdster eraan en botste in volle snelheid op de auto.

De eerste hulp werd door een passerende arts verleend, ook stonden enkele agenten vlak naast de snelweg het verkeer op hun snelheid te controleren, zij waren ook snel ter plaatse.

Voor het ongeval werden drie ambulances en het mobiel medisch team met de traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is na de eerste medische zorg, met spoed en ander begeleiding van politiemotoren naar het ziekenhuis overgebracht.

De verkeersongevallen analyse van de politie ( voa ) onderzoeken het ongeval om de exacte toedracht te achterhalen. Door het ongeval waren drie rijstroken naar de A5 afgesloten, verkeer richting Hoofddorp moest omrijden via de A4. Het ongeval zorgde voor een flinke file.

www.michelvanbergen.nl

www.112meerlanden.nl

 Lifeliner1 inzet Boesingheliede Foto: Eric van Lieshout (13) Lifeliner1 inzet Boesingheliede Foto: Michel van Bergen (22) Lifeliner1 inzet Boesingheliede Foto: Eric van Lieshout (13) Lifeliner1 inzet Boesingheliede Foto: Michel van Bergen (22)