Even na half drie vannacht werden meerdere brandweerkorpsen, drie ambulances, de Officier van Dienst – Geneeskunde en meerdere politie eenheden opgeroepen voor een voertuig te water aan de Verlengde Tuurluur in Waarder. Even later werd ook de traumahelikoper uit Rotterdam opgeroepen.

Een auto was bij een scherpe bocht rechtdoor gereden, over de kop geslagen en daarna op zijn kop in de sloot beland. De bestuurder is door getuigen (zie eerste reactie onderaan dit nieuwsbericht) uit zijn voertuig gehaald en is later met spoed naar een ziekenhuis in de regio Utrecht vervoerd. Echter was niet zeker of er nog meer personen in of rond het voertuig aanwezig waren waarna de brandweer een zoekactie begon langs de slootkant en in het weiland. De auto werd door de brandweer rechtop getrokken en daarna zijn duikers het water in gegaan om te kijken of zich nog iemand in het voertuig bevond. Dit bleek niet het geval waarna de traumahelikopter en andere hulpdiensten weer retour konden. De politie bleef in afwachting van de berger.

naamloos

Lifeliner2 inzet Waarder Foto: Marco van Bemmel (11)Lifeliner2 inzet Waarder Foto: Marco van Bemmel (11)Lifeliner2 inzet Waarder Foto: Marco van Bemmel (11)