Zaterdagmiddag is de redactie van Traumaheli-mmt.nl samen met de collega`s van 112Groningen.nl en het twitter-account @LuchtvaartN_NL uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de compleet vernieuwde standplaats van de traumahelikopter Lifeliner4 van het MMT uit Groningen.

Eind oktober 2016 is de traumahelikopter en het Mobiel Medisch Team (MMT) van Groningen verhuisd van de standplaats op het dak van het UMCG naar vliegveld Eelde. Het team is ook na de verhuizing 24 uur per dag met de heli en de auto inzetbaar bij medische noodsituaties.

Met de verhuizing is de nieuwe standplaats centraler komen te liggen in het dekkingsgebied van Noord-Nederland waardoor bv. ook het bereiken van de provincie Overijssel een belangrijke tijdswinst oplevert van maar liefst 4 minuten.

De Lifeliner4, zoals de traumahelikopter van het MMT uit Groningen ook wel heet, zal wel gebruik blijven maken van het dak van UMCG als de situatie hier om vraagt. Bijvoorbeeld als er een patient vervoerd wordt naar het ziekenhuis.

Video gemaakt door 112GRONINGEN