21 Augustus Lifeliner1 Amsterdam

Een bestuurder(man)van een verhoogde Mercedes Sprinter bestelbus is afgelopen avond tegen een viaduct gereden waarbij hij en zijn bijrijder gewond raakte. Het verkeersongeval gebeurde op het Buikslotermeerplein ter hoogte van het viaduct onder de Waddenweg. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de bestelbus de hoogte van het viaduct 2,2m niet gezien waar hij met zijn verhoogde bestelbus niet onderdoor kon en met een harde klap tegen het betonnen viaduct aan kwam.

De hulpdiensten als meerdere politie eenheden,drie ambulances en een mobiel medisch traumateam kwamen ter plaatse om de slachtoffers eerste hulp te bieden waarna beiden met een ambulance zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. Personeel van de afdeling verkeersongevallen analyse(voa)verrichte ter plaatse onderzoek en maakte foto’s om de juiste toedracht vast te kunnen stellen. De bestelbus raakte zwaar beschadigd. De traumahelikopter die werd ingezet landde op een parkeerplaats langs het Buikslotermeerplein ter hoogte van perceel 63 John Express. De bestuurder van de bestelbus reed over het Buikslotermeerplein in de richting van het stadsdeelhuis. De Mercedes Sprinter is afgesleept door een berger.

4ffd272113bf0993f68462667b0b07d5

IMG_6658-BorderMaker IMG_6648-BorderMaker IMG_6654-BorderMaker IMG_6655-BorderMaker IMG_6656-BorderMaker IMG_6659-BorderMaker