Een negentienjarige(man)bestuurder van een Kia Sorento personenauto is afgelopen nacht om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. Het ongeval vond plaats in de Heemstedestraat ter hoogte van de Maassluisstraat en ter hoogte van het metrostation stad-uit in Amsterdam Nieuw West. De bestuurder van genoemd motorvoertuig reed vermoedelijk eerder met hoge snelheid tijdens het hevige noodweer van regen over de Heemstedestraat stad uit in de rijrichting van de Johan Huizingalaan.
Zo’n 200m voor het viaduct van het metrostation Heemstedestraat verloor hij de controle over zijn motorvoertuig raakte in de slip en sloeg aan de rechterzijde van de rijbaan met zijn linkerflank om een boom heen. Hulpdiensten als meerdere politie eenheden,twee ambulances de brandweer en een mobiel medisch team kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Echter tevergeefs de 19 jarige bestuurder zat bekneld in zijn auto en bleek al te zijn overleden.
De politie zette meteen plaats delict ruim af voor sporenonderzoek door personeel van de afdeling verkeersongevallenanalyse(voa)en ACT. Omstreeks 06:30 uur is de auto met daarin het overleden slachtoffer door een platte bakwagen van de politie overgebracht naar gebouw de eenhoorn aan de James Wattstraat in Oost alwaar het slachtoffer uit het voertuig zal worden gehaald en worden overgebracht naar het mortuarium van het Vumc in Amsterdam. De VOA zal uitgebreid onderzoek doen om de juiste toedracht van dit tragische verkeersongeval te achterhalen.

Scooterongeval eenzijdig om 05:06 uur.

Terwijl ook het fietspad langs de Heemstedestraat ter hoogte van de Maassluisstraat was afgezet vanwege het onderzoek van het verkeersongeval met dodelijke afloop kwam er over het fietspad tegen de rijrichting in een 28-jarige bestuurder(man)van een Vespa snorscooter aanrijden die in de rijrichting van het metrostation reed en het afzetlint niet zag en daar tegen aan reed en vervolgens naar links onderuit ging en op het wegdek terecht kwam.
Het slachtoffer was in eerste instantie niet aanspreekbaar en werd door politieagenten ter plaatse kort gereanimeerd en kreeg weer hartslag en ademhaling. Hulpdiensten als twee ambulances de brandweer en een mobiel medisch team kwamen ter plaatse om het slachtoffer eerste hulp te bieden waarna hij met spoed door een ambulance is overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. De scooter van het slachtoffer is door een kraanwagen van de politie veilig gesteld aan een politiebureau.

IMG_0740-BorderMaker IMG_0743-BorderMaker IMG_0755-BorderMaker IMG_0758-BorderMaker IMG_0759-BorderMaker IMG_0761-BorderMaker IMG_0762-BorderMaker