Dit jaar werd er op vliegveld Hilversum weer voor de Stichting Hoogvliegers een ware show gehouden. Politie, brandweer, Lifeliner1 en de politiehelikopter kwamen langs om de gehandicapte kinderen (6 tot en met 17 jaar) een bijzonder en onvergetelijk avontuur te laten beleven.
Ze mochten in vrachtauto’s mee rijden, met een politie auto mee rijden, een rondvlucht door de lucht, poppen omspuiten, bij de brandweer in de brandweerauto zitten en de helikopter van het Mobiel Medisch Team en de politiehelikopter van dichtbij zien.
Ook ambassadeur Coen Swijnenberg was aanwezig om te zien hoeveel geluk er van de gezichten van de kinderen kwam.

Wat doet de stichting Hoogvliegers
Wij laten zieke of gehandicapte kinderen (6 tot en met 17 jaar) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten. In de afgelopen 10 jaren vlogen er meer dan 9.000 kinderen.

Hoe doen wij dat
Het is ongelofelijk wat vrijwilligers van Stichting Hoogvliegers voor elkaar krijgen. We vliegen met kinderen, het hele jaar door, en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, veelal beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd, helikopter en vliegtuig daarvoor beschikbaar. Onze kernwaarden zijn daarom: bijzonder en bevlogen!

Meer dan 15 maal per jaar is er een Grote Hoogvliegersdag, waar we er met veel kinderen tegelijkertijd een leuke dag van maken. Op het vliegveld beleven ze met brandweer, politie, stoere vrachtwagens, auto’s en vooral helikopters en vliegtuigen een geweldig avontuur.
Naast Grote Hoogvliegersdagen organiseert Stichting Hoogvliegers ook Individuele Hoogvliegersdagen. Hiervoor is een volledig geautomatiseerd systeem opgezet, waar de kinderen zich via onze website kunnen aanmelden. Een kind wordt gekoppeld aan een piloot die vliegt vanaf een vliegveld in de buurt. Zo kan Stichting Hoogvliegers elke dag, en door heel Nederland, met kinderen vliegen.

Wat is het resultaat
Een geweldig avontuur, met als hoogtepunt een vlucht van ongeveer 30 tot 45 minuten. Vaak kan er ook een familielid, zusje, broertje, ouder en een begeleider mee. Wanneer de omstandigheden het toelaten zal het kind zelf het vliegtuig besturen en is voor één dag piloot.