Maandagavond 29 oktober zijn omstreeks 21:20 uur meerdere hulpdiensten uitgerukt voor onwel geworden personen in een pand aan de Rottekade in Bergschenhoek.

Naast vijf ambulance’s werd ook het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. De brandweer kwam ook ter plaatse omdat er mogelijk sprake zou zijn van aanwezigheid van koolmonoxide in de woning waar de slachtoffers zich bevonden.

De brandweer heeft meerdere slachtoffers uit de woning gehaald welke in een naastgelegen woning zijn opgevangen. Onder de onwel geworden personen bevonden zich ook kinderen. Het medisch personeel heeft zich ontfermd over de slachtoffers.

De brandweer heeft op verschillende plekken in de woning metingen verricht. Daaruit bleek dat er een hoge koolmonoxide concentratie in de woning aanwezig was, mogelijk door gebruik van een geiser met propaangas. De woning wordt door de brandweer geventileerd.

De bewoners werden ter plaatse behandeld en naar het ziekenhuis vervoerd voor controle. Er zouden zeven personen onwel geworden zijn.