Lifeliner2 Rotterdam

De Lifeliner2 staat gestationeerd bij Rotterdam The Hague Airport. De dekkende regio´s van deze heli zijn Zeeland, Zuid-Holland, West-Brabant en Zuid-West Utrecht

  • Den Haag 17 mei 11:38 Op het fietspad naast de Soestdijksekade in Den Haag is vrijdagmorgen een fietser gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. Vanwege het letsel werd het Mobiel Medisch Team opgeroepen. Het team van de Lifeliner2 uit Rotterdam kwam ter plaatse en landde in het Zuiderpark. Nadat het slachtoffer ter plaatse was behandeld door het medische personeel, is het slachtoffer onder begeleiding van de arts naar het HMC Westeinde in Den Haag gebracht.

  • Zoetermeer 16 mei 18:20 Donderdagavond 16 mei is er een ernstig ongeluk gebeurd op de Meerzichtlaan in Zoetermeer. Hierbij werd een kindje op de fiets aangereden door een auto. Het kind raakte ernstig gewond, dus het Mobiel Medisch Team (MMT) werd opgeroepen. De helikopter landde iets verderop aan de Boerhavelaan. Het slachtoffer is na behandeling ter plaatse onder begeleiding van een politiemotor naar het Erasmus Medisch Centrum (EMC) gebracht. Zowel de arts als de verpleegkundige uit de helikopter reden mee met de ambulance. De piloot haalde hen later weer op bij het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

  • Geertruidenberg 14 mei 14:40 Het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam werd dinsdagmiddag opgeroepen voor een medische noodsituatie in een woning in Geertruidenberg. Het team landde op een grasveld in de buurt van de woning. Rond 15:20 uur is het team weer vertrokken. Waarvoor het team was opgeroepen, is bij ons niet bekend.  

  • Spijkenisse 12 mei 10:03 Zondagmorgen is het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam opgeroepen voor een reanimatie in een woning aan de Tweede Kooistraat in Spijkenisse. Naast het team kwamen twee ambulances, twee brandweerwagens en meerdere politie-eenheden ter plaatse. Het team vond een geschikte landinglocatie op het markterrein naast de Dorpskerk.  Het slachtoffer is met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald. Het slachtoffer is vervolgens onder begeleiding van politie-eenheden naar het ziekenhuis vervoerd.

  • Rozenburg 13 mei 11:11 Het team van de Lifeliner2 is maandagochtend opgeroepen voor een steekpartij aan de Scholeksterstraat in Rozenburg. Het team arriveerde per helikopter ter plaatse en landde buiten het dorp langs de Boulevard. Na een halfuur ter plaatse te zijn geweest, is het team weer compleet vertrokken naar Rotterdam Airport. Over de toestand van het slachtoffer is bij ons niets bekend.

  • Kinderdijk 7 mei 13:33 De Lifeliner2 is dinsdagmiddag 7 mei 2024 geland op het fietspad naast scheepsbouwer IHC aan de Smitweg in Kinderdijk voor een medische noodsituatie in een pand bij IHC. Een persoon was daar onwel geraakt. Mogelijk als gevolg van een allergische reactie. Na enige tijd kwam de persoon weer bij. De situatie was zo stabiel, dat er geen arts van het Mobiel Medisch Team van de Lifeliner2 mee hoefde naar het ziekenhuis. Behalve de Lifeliner2, kwamen ook de politie, de ambulancedienst en de bedrijfshulpverlening van IHC met spoed ter plaatse voor hulp.

  • Nieuwe-Tonge 5 mei 11:18 Zondagochtend rond 11:15 uur heeft er op de Groeneweg in Nieuwe-Tonge een ongeval plaatsgevonden. Een motorrijder vloog uit de bocht en raakte zwaargewond. Meerdere hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam, kwamen ter plaatse. Na behandeling ter plaatse is het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het Mobiel Medisch Team is na hun inzet weer compleet vertrokken naar hun thuisbasis.

  • Vlaardingen 5 mei 13:28 Op de Surfplas in Vlaardingen is zondagmiddag een vrouw onwel geworden. Zij zat op dat moment op een SUPboard. Rondom de Surfplas waren op dat moment meerdere activiteiten gaande rondom bevrijdingsdag, waaronder het supboarden, waardoor er veel mensen aanwezig waren. Aanwezige omstanders en de reddingsbrigade grepen direct in toen de vrouw onwel werd. Uiteindelijk moest zij gereanimeerd worden. Het slachtoffer is met hartslag overgebracht naar het ziekenhuis, waarna de gealarmeerde politie, brandweer en traumahelikopter weer konden vertrekken.

  •   Vlaardingen 4 mei 09:36 In de Surinamesingel is zaterdagmorgen een automobilist in het water gereden. Twee toevallige passanten zagen het ongeval gebeuren en startten direct de hulpverlening. De man is uit de auto getrokken en op de kant is gestart met reanimatie. Ambulance, brandweer, politie en het team van de Lifeliner2 zijn met spoed gealarmeerd. Na enige tijd is het slachtoffer met hartslag onder spoedbegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Het vermoeden bestaat dat de man achter het stuur onwel is geworden. Een takelwagen heeft de auto geborgen.

  • Spijkenisse 2 mei 14:08 Donderdag werd het team van de Lifeliner2 opgeroepen voor een medische noodsituatie in een woning aan de Adriaan Prinsenlaan in Spijkenisse. Het team werd rond 14:10 uur opgeroepen, evenals meerdere ambulances en een rapid responder. Ook meerdere politie-eenheden werden opgeroepen om te assisteren. In de woning bleek een kindje mogelijk onwel te zijn geworden; het kindje kreeg al snel weer zelf ademhaling. Rond 14:45 uur steeg de helikopter weer op. Hoe het met het kindje gaat, is onbekend.