De brandweer werd vannacht omstreeks vier uur gealarmeerd voor een brand in zorginstelling Herbergier aan de Hearewei in Dronryp.

In één van de kamers bleek een brand te woedden. De brandweer schaalde al snel op naar grip 1. Dit omdat het gaat om minder-valide bewoners en omdat er veel rook vrij kwam bij de brand. De bewoners konden tijdelijk in een ruimte elders in het pand worden opgevangen. Ook kwam het Mobiel Medisch Team kwam met de traumahelikopter ter plaatse om het aanwezige ambulancepersoneel te ondersteunen.

In totaal zijn er drie personen gewond geraakt, twee bewoners en de eigenaar.  Zij zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek dat één van de bewoners positief is getest op covid19. Dit heeft tot gevolg dat het brandweerpersoneel dat in aanraking is gekomen met deze persoon, in quarantaine moet.

Burgemeester Waanders van gemeente de Waadhoeke waar Dronryp onder valt kwam ook polshoogte nemen.

De kamer waar de brand woedde is niet meer bewoonbaar. Volgens de woordvoerder van de brandweer kunnen de overige bewoners in de loop van de dag weer retour naar hun eigen kamer. De oorzaak van de brand is niet bekend, dit zal nog worden onderzocht.