Amersfoort 19 juli 00:26

Woensdagnacht zag een oplettende voorbijganger twee mensen dicht bij de waterkant aan de Zwaanstraat. De voorbijganger maakte zich enige zorgen om de toestand van de twee en belde de politie. Bij aankomst van de agenten troffen zij nog maar een persoon aan. Deze was voor de helft zijkant nat en bleek in het water te zijn geweest. De persoon bleek flink onder invloed van alcohol en is door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd.

Omdat niet duidelijk werd waar de tweede persoon was, werd groots door de hulpdiensten ingezet.  Meerdere brandweerwagens waaronder twee duikteams, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De duikers van de brandweer speurden het water af op zoek naar de voor de agenten “vermiste persoon”.

Na ongeveer een uur zoeken werd de zoekactie gestaakt. De persoon bleek namelijk gewoon weg te zijn gefietst voordat de agenten ter plaatse waren. De hulpdiensten konden hierop inpakken. Het Mobiel Medisch Team, wat per traumahelikopter was ingevlogen, kon weer terug naar Amsterdam.