Hellevoetsluis 26 maart 11:01

Rond 11:00 uur werd het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen voor een reanimatie aan de Bilderdijkhof in Hellevoetsluis. De piloot van de Lifeliner1 vond een geschikte landingsplek op de Tolweg West.

Kort na de landing werd ook het team van de Lifeliner2, die op de terugweg waren van een eerdere inzet, opgeroepen naar Hellevoetsluis. Dit team werd ter plaatse gevraagd, omdat de Lifeliner2 een ECMO (een hart-longmachine) aan boord heeft. Het team landde verderop naast een flat aan de Isaäc Da Costastraat.

Even na 12:10 uur is het complete team van de Lifeliner1 weer opgestegen en vertrokken richting Amsterdam. Tijdens deze vlucht werd het team opgeroepen naar een nieuwe inzet in Vianen.

Het slachtoffer is door middel van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald en vervolgens onder begeleiding van politievoertuigen naar het Erasmus MC in Rotterdam vervoerd. Rond 13:00 uur is ook de Lifeliner2 vertrokken en naar het Erasmus MC gevlogen om daar de arts op te halen die met het slachtoffer naar het ziekenhuis was meegereden.

Foto’s Lifeliner1

Foto’s Lifeliner2