Loenersloot 16 juni 13:15

Op de N201 bij Loenersloot is vrijdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een auto schoot bij de verkeerslichten naast het Leonardo Hotel de kruising over en ramde een motorrijder die voor het verkeerslicht stond te wachten. De auto schoot verder door een heuvel over en eindigde in de sloot. De motorrijder en de bestuurder van de auto raakten ernstig gewond.
 
Omstanders schoten na het ongeluk meteen te hulp om te voorkomen dat de auto in de sloot zou zinken. Een vrachtwagenchauffeur die het ongeluk zag gebeuren aarzelde niet en gebruikte de kraan van zijn vrachtwagen om de auto te zekeren. Ook een omstander met een oud, militair voertuig gebruikte deze om te voorkomen dat de auto van de kant zou raken.
 
De bestuurder van de auto was door de snelle komst van de hulpdiensten snel uit het water. De politie meldt dat hij in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis is vervoerd.
 
Hulpdiensten kwamen in grote getale ter plaatse. Ook twee traumahelikopters landden op de weg. De weg is in beide richtingen afgesloten voor het politie-onderzoek. Naar verwachting gaat dat nog enkele uren duren.