Lifeliner2 Rotterdam

De Lifeliner2 staat gestationeerd bij Rotterdam The Hague Airport. De dekkende regio´s van deze heli zijn Zeeland, Zuid-Holland, West-Brabant en Zuid-West Utrecht

  • Groot-Ammers 29 november 08:43 Meerdere hulpdiensten, waaronder het team van de Lifeliner2, zijn woensdagmorgen opgeroepen voor een bedrijfsongeval in Groot-Ammers. Rond 09:45 uur raakte een persoon zwaargewond op het buitenterrein van een bedrijf aan de Energieweg. De traumahelikopter uit Rotterdam landde in een weiland in de buurt van het incident. Het slachtoffer is onder begeleiding van de arts per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Wat er precies aan de hand was, is bij ons niet bekend.

  • Leiden 25 november 14:44 Zaterdagmiddag is het team van de Lifeliner2 opgeroepen naar Leiden voor een medische noodsituatie. De helikopter landde in de buurt van het incident op het Garenmarktplein. Na behandeling ter plaatse is de arts met het slachtoffer meegereden naar het ziekenhuis. Wat er precies aan de hand was is bij ons niet bekend.    

  • Einhoven 25 November 15:59 Zaterdagmiddag omstreeks 16:00 werd het Mobiel Medisch Team van de Lifeliner2 opgeroepen voor een reanimatie op een parkeerterrein van Eindhoven Airport. De Lifeliner2 landde op het platform. Ondanks de directe inzet van veel hulpverleners bleek de hulp helaas tevergeefs.

  • Sliedrecht 13:45 24 november Vrijdagmiddag is het team van de Lifeliner2 opnieuw opgeroepen naar Sliedrecht voor een inzet. Het team was net afgemeld voor een inzet in Steenbergen en was snel ter plaatse. De piloot zette de helikopter neer naast een wandelpad tussen de Arend van Gendtlaan en Matenasche Scheidkade. De helikopter trok veel bekijks van kinderen. Na behandeling ter plaatse is het team weer compleet vertrokken richting hun thuisbasis. Het is bij ons niet bekend wat er precies aan de hand was. https://www.youtube.com/watch?v=ne5T36BJFJM

  • Sliedrecht 24 november 10:30 Vrijdagochtend om 10:30 uur is het team van de Lifeliner2 opgeroepen naar de Vlasakker in Sliedrecht voor een reanimatie. Het team van de helikopter landde op een grasveld in de buurt van de melding. Rond 11:05 uur is het team weer compleet vertrokken richting hun thuisbasis op Rotterdam Airport.  https://youtu.be/_wwW5L78PDo?si=VimdAtNraAOPE4ng

  • Sleeuwijk 22 november 11:04 Woensdagmorgen is het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam opgeroepen naar Sleeuwijk voor een medische noodsituatie aan de Munnikenland. Het team landde op een grasveld midden in de wijk. Na behandeling van de patiënt is de arts is meegereden naar het ziekenhuis. Wat er precies aan de hand was, is bij ons niet bekend.  

  • Den Haag 17 november 17:57 Het team van de Lifeliner2 is vrijdagmiddag op het Malieveld in Den Haag geland voor een ongeval op de Korte Voorhout. Een fietsster was ter hoogte van het Ministerie van Financiën aangereden door een vrachtwagen. De vrouw raakte bekneld onder de vrachtwagen. De hulpdiensten hebben de vrouw onder de vrachtwagen weten te bevrijden, waarna het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd is. De traumahelikopter is hierna weer vertrokken.  

  • Alphen aan den Rijn 17 november 12:57  Meerdere hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team, zijn vrijdagmiddag naar Alphen aan den Rijn opgeroepen voor een ongeval. Een man stak op de Eikenlaan met zijn fiets over en kwam in botsing met een bestelbusje. De man raakte zwaargewond. De traumahelikopter landde in de buurt van het incident. Het slachtoffer is na behandeling ter plaatse, onder begeleiding van de MMT arts, naar het ziekenhuis vervoerd.

  • Zierikzee 16 november 07:28 Donderdagochtend zijn er op de N59 vier auto’s in botsing gekomen. Volgens de veiligheidsregio kwam een auto, die op de verkeerde weghelft reed, tegen een busje. Daarna raakten nog twee andere auto’s bij de botsing betrokken. Er raakte vijf mensen gewond. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder twee traumahelikopters. De Lifeliner2 en Lifeliner3 landde naast de weg. Na behandeling ter plaatse zijn beide helikopters naar het Erasmus MC gevlogen. Omdat er maar één helikopter kan landen op het heliplatform, is de Lifeliner2 in Het Park naast het ziekenhuis geland.

  • Rotterdam 15 november 14:40 Tien over half 3 rukte het Mobiel Medisch Team van Rotterdam uit naar Rotterdam voor een ongeval. De traumahelikopter landde op het fietspad naast de Bostelweg. Na behandeling ter plaatse is de arts met het slachtoffer in de ambulance meegereden naar het Erasmus MC. Wat er precies aan de hand was, is bij ons niet bekend.