Lifeliner2 Rotterdam

De Lifeliner2 staat gestationeerd bij Rotterdam The Hague Airport. De dekkende regio´s van deze heli zijn Zeeland, Zuid-Holland, West-Brabant en Zuid-West Utrecht

  • Oud-Beijerland (rendez-vous: Heinenoord) 14 juni 14:59 Het Mobiel Medisch Team is vrijdagmiddag door het ambulanceteam aangevraagd om te assisteren bij een medische noodsituatie. Het ambulancepersoneel was rond 14:30 uur opgeroepen voor een melding in Oud-Beijerland. Tijdens de rit naar het ziekenhuis is de ambulance kort gestopt langs de Reedijk bij Heinenoord. Hier landde het team van de Lifeliner2 op een naastgelegen grasveld. De arts is vanaf hier verder meegereden naar het Erasmus MC. Het overige team is rond 15:45 uur opgestegen en naar het ziekenhuis gevlogen om de arts op te halen.

  • Hoornaar 13 juni 11:19 Hulpdiensten zochten donderdagmorgen naar een mogelijke drenkeling in recreatieplas De Donk in Hoornaar. Een vrouw had rond 11.15 uur in de zwemplas een persoon zien zwaaien en vervolgens onder water zien verdwijnen. De brandweer rukte uit met meerdere duikteams en een onderwaterdrone. Veel hulpverleners waren ter plaatse. Er werd opgeschaald naar ‘groot waterongeval’ en er werd gezocht naar de drenkeling. Personeel van de Lifeliner2 en ambulances stond paraat. Een politiehelikopter zocht vanuit de lucht mee in het natuurbad. Na zo’n twee uur zoeken staakten de hulpdiensten de zoektocht. Er werd geen drenkeling aangetroffen. De recreatieplas zal tot vrijdagochtend 8.00 uur afgesloten blijven.

  • Rotterdam 12 juni 16:03 Woensdagmiddag is het team van de Lifeliner2 opgeroepen voor een reanimatie in een woning aan de Pasteursingel in Rotterdam. Het team vond een geschikte landingsplek op een voetbalveldje in de wijk. De arts is met het slachtoffer meegereden naar het ziekenhuis. Rond 16:50 uur is ook de rest van het team opgestegen en naar het ziekenhuis vertrokken.

  • Reeuwijk 11 juni 20:56 Dinsdagavond werd het team van de Lifeliner 2 opgeroepen voor een medische noodsituatie bij restaurant Loetje aan de Burgemeester Lucasselaan in Reeuwijk. De ambulance kwam met spoed ter plaatse. De opgeroepen traumahelikopter landde in de buurt van het restaurant. Een persoon is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het Mobiel Medisch Team kon hierna weer terug naar Rotterdam Airport.

  • Goedereede (rendez-vous: Brielle) 11 juni 19:17 Het ambulancepersoneel is dinsdagavond rond 19:05 uur opgeroepen naar de Jongkoenstraat in Goedereede voor een medische noodsituatie. Een kwartier na de alarmering van het ambulanceteam werd ook het Mobiel Medisch Team opgeroepen. Er is besloten om een rendez-vous te houden langs de N57 ter hoogte van Brielle. Hier is de arts in de ambulance gestapt en meegereden naar het Erasmus MC. De overige teamleden hebben de arts daar later opgehaald, waarna zij weer compleet zijn vertrokken naar de standplaats.

  • Delft 9 juni 15:14 Zondagmiddag is er in de Ikea bij Delft een medische noodsituatie ontstaan waarvoor het team van de Lifeliner2 ter plaatse moest komen. Vanwege de afstand tussen de standplaats en de Ikea is er gekozen om per auto ter plaatse te komen. Enige tijd later is het team weer compleet teruggekeerd naar Rotterdam Airport. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

  • Ouddorp 9 juni 10:10 Zondagmorgen is het team van de Lifeliner2 opgeroepen voor een medische noodsituatie bij Ouddorp. Het team landde in de buurt van het incident in de duinen. Na behandeling ter plaatse is het slachtoffer per helikopter naar het Erasmus MC in Rotterdam vervoerd. Waarvoor het team precies was opgeroepen, is bij ons niet bekend.

  • Rijnsburg 9 juni 00:57 In de nacht van zaterdag op zondag is het team van de Lifeliner2 opgeroepen voor een medisch incident op straat in Rijnsburg. De Lifeliner2 landde langs de N206. Het team is per politieauto naar het incident gebracht. Na behandeling ter plaatse is het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd. Het team is hierop teruggekeerd naar de standplaats.

  • Den Haag 8 juni 18:26 Het team van de Lifeliner2 is zaterdagavond opgeroepen voor een medische noodsituatie aan de Van der Krukwater in Den Haag. De piloot van de Lifeliner2 vond een geschikte landingslocatie op een groot grasveld langs de Böttgerwater. Rond 18:55 uur is het team weer compleet vertrokken richting Rotterdam Airport. Waarvoor het team was opgeroepen, is bij ons niet bekend.

  • Noordwelle 6 juni 21:22 De Rotterdamse traumahelikopter is donderdagavond in Noordwelle geland vanwege een medische noodsituatie. De ambulancedienst werd rond 21.00 uur opgeroepen voor een medische noodsituatie in een chalet aan de Wellandweg in Noordwelle. Twintig minuten later bleek meer hulp nodig te zijn en werden een tweede ambulance en de traumahelikopter opgeroepen. De helikopter landde ongeveer een kwartier later op een grasveld aan de Wellandweg. Na behandeling door de arts is de patiënt vervoerd naar een ziekenhuis.