Lifeliner3 Volkel

De Lifeliner3  is gevestigd op de militaire vliegbasis Volkel in Noord Brabant. De lifeliner 3 begon als eerste van de 4 traumaheli’s met het vliegen in het donker. De dekkende regio´s van deze heli zijn Oost-Brabant, Gelderland, Noord-Limburg, Zuidoost-Utrecht. Tevens doet  de heli ook dienst in de regio rondom de Duitse plaats Kleef.

volkel31

  • Donderdagmorgen zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een medische noodsituatie in Waalwijk. Ook het team van de Lifeliner3 was opgeroepen en landde op het Unnaplein. Na behandeling is de arts met het slachtoffer meegereden naar het ETZ in Tilburg. Waarvoor het team was opgeroepen, is bij ons niet bekend.

  • Sint-Oedenrode 22 mei 09:12 Op de snelweg A50 bij Sint-Oedenrode vond rond 9.10 uur een flink verkeersongeval plaats tussen twee vrachtwagens en een personenauto. De brandweer had een flinke klus aan het bevrijden van de bestuurder van de achterste vrachtwagen. Naast de brandweer, die opschaalde naar middel hulpverlening, kwamen ook meerdere ambulances, politie-eenheden en een traumahelikopter ter plaatse. De weg tussen Sint-Oedenrode en Son en Breugel was volledig gestremd voor het verkeer, waardoor een flinke file ontstond. Of de andere betrokken bestuurders ook gewond zijn geraakt, is ons niet bekend. Uiteindelijk kon de vrachtwagenchauffeur worden bevrijd toen de voorste vrachtwagen was weggetrokken.

  • Oss 18 mei 11:29 De hulpdiensten zijn zaterdagochtend opgeroepen voor een reanimatie in de Rusheuvelstraat in Oss. Een traumahelikopter landde voor het bowlingscentrum, vlakbij de locatie van de reanimatie. Na de inzet is het team van de helikopter teruggekeerd naar de vliegbasis in Volkel. https://www.youtube.com/watch?v=TJQzZrXhUpM

  • Uddel 12:15 16 mei Het Mobiel Medisch Team uit Volkel is donderdagmiddag opgeroepen voor een ongeval op het terrein van de Fonteyn in Uddel. Bij een ongeluk met een tractor raakte een persoon beklemd. Naast het Mobiel Medisch Team kwamen twee ambulances, vier brandweervoertuigen en verschillende politie-eenheden ter plaatse. De helikopter landde enkele meters van het ongeval. Het slachtoffer is door de brandweer bevrijd en hierna overgedragen aan het medische personeel.  

  • Woudenberg 16 mei 00:05 Woensdagnacht is het team van de Lifeliner3 opgeroepen voor een reanimatie in Woudenberg. Het team landde buiten het dorp in een weiland naast de Geeresteinselaan.  Later is het team weer vertrokken naar hun thuisbasis.

  • Woudenberg  13 mei 19:04 Op de Stationsweg West in Woudenberg is maandagavond een medische noodsituatie ontstaan in een woning. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder het team van de Lifeliner3 uit Volkel. Het team landde op het terrein van een bouwbedrijf in de buurt. Het slachtoffer is na behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Tijdens deze rit reed de MMT-arts met het slachtoffer mee.

  • Rotterdam Airport 14 mei Maandagavond werd Rotterdam The Hague Airport getroffen door een onverwachte drukte. De Lifeliner3, gestationeerd op vliegbasis Volkel, landde op het vliegveld om te tanken na een rendez-vous ter hoogte van Rilland. Helaas bleek tijdens het opstarten dat de helikopter defect was en niet verder kon vliegen. Als reactie hierop werd besloten om de reservehelikopter (PH-HVB) vanuit Lelystad te laten overkomen naar Rotterdam, zodat het medische team de apparatuur kon overplaatsen van de ene helikopter naar de andere helikopter. Naast de gebruikelijke traumaheli, de Lifeliner2, stonden er dus nog 2 extra Lifeliners van het type EC135/H135 op het vliegveld. Om 22:00 uur werd de reservehelikopter omgedoopt tot Lifeliner3 en keerde het team terug naar de thuisbasis op vliegbasis Volkel.

  • Apeldoorn 13 mei 16:32 Op de kruising van de Eendrachtstraat en de Jachtlaan heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee fietsers kwamen met elkaar in botsing, waarbij een van hen ernstig gewond raakte. Vanwege de ernst van het letsel kwam het Mobiel Medisch Team ter plaatse. Het team van de Lifeliner3 landde op een grasveld aan de Europalaan. Beiden ambulances kwamen naar de landingsplek.  Het slachtoffer, een oudere vrouw, is uiteindelijk met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het Mobiel Medisch Team keerde vervolgens terug naar Volkel. Over de toestand van het andere slachtoffer is bij ons niets bekend. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

  • Rosmalen 12 mei 09:55 Zondagochtend werd het Mobiel Medisch Team opgeroepen voor een medisch incident in de achtertuin van een woning in Rosmalen. De Lifeliner3 landde in een weiland aan de Kattenbosch. Na behandeling is het slachtoffer met spoed en onder begeleiding van de MMT-arts per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Het overige team steeg om 10:40 uur op en vertrok naar Nijmegen om de arts op te halen. https://youtu.be/jijQR0JEtfA?si=S0Szij12U_AhDQXV

  • Ede 10 mei 08:55 Het Mobiel Medisch Team uit Volkel is vrijdagochtend opgeroepen voor een bedrijfsongeval bij een betonbedrijf in Ede. Naast het team van de Lifeliner3 kwamen meerdere ambulances en politie-eenheden ter plaatse. De Lifeliner3 landde in de buurt op het bedrijventerrein.  Het slachtoffer is na behandeling met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Wat er precies is voorgevallen, is bij ons niet bekend.