Lifeliner4 Eelde

Lifeliner4 staat gestationeerd op vliegveld Eelde. De dekkende regio’s van deze heli zijn Groningen, Friesland, Drenthe en delen van Overijssel. Tevens wordt er in samenwerking met ADAC gevlogen op grensgebieden met Duitsland. Voorheen stond het MMT gestationeerd op het UMCG in Groningen. Op dit station staat tevens een MMT voertuig.

  • 20:04 29 November Groningen Woensdagavond is er op het Hoendiep in Groningen een ernstig ongeval geweest tussen een auto en een vrachtwagen. De automobilist is hierbij ernstig gewond geraakt en met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar het toedracht van het ongeval, de weg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

  • Oosterwolde (FR) 11:35 29 November Woensdagochtend is het Mobiel Medisch Team van Eelde opgeroepen voor een medische noodsituatie in Oosterwolde. De helikopter landde op een betonplaat in een drassig grasveld. Omdat de achterkant van het onderstel van de helikopter net over de plaat hing, helde de helikopter naar achteren. Toen het team, na behandeling ter plaatse, de helikopter weer instapte, kwam de helikopter weer op beide ‘voeten’ terecht (zie de onderstaande video). Het personeel is hierna vertrokken en naar een nieuwe inzet gevlogen. Wat er precies aan de hand was, is bij ons niet bekend. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.   https://youtu.be/eN9V54FNeL0

  • 27 November 12:55 Zuidhorn Begin van de middag is het Mobiel Medisch Team van Eelde opgeroepen voor een medische noodsituatie in Zuidhorn. De heli landde op een stuk gras vlak bij het zwembad in het dorp. De ambulance is vertrokken richting het ziekenhuis met begeleiding van de trauma-arts aan boord. Omdat er een plek vrij kwam in de heli heeft er een agent mee mogen vliegen richting het UMCG waar hij door zijn collega weer werd opgepikt. https://youtu.be/BT9NY_tPA1o?si=26wtbGhh9g9z7Q7c

  • 21 November 15:54 Oostwold (Westerkwatier) Dinsdagmiddag, even voor 4 uur, is het Mobiel Medisch Team van Eelde opgeroepen voor een medische noodsituatie in een woning in Oostwold. Ook waren hier al 2 ambulances aanwezig om hulp te verlenen. De heli lande op een landweggetje in de buurt. Wat er precies aan de hand was, is bij ons niet bekend. https://youtu.be/VvJ6Gw_ZBdk?si=6F0tIl6XH_ax1XKv

  • De Tikke 16 november 12:49 Donderdagmiddag zijn twee ambulances, het Mobiel Medisch Team uit Eelde en meerdere politievoertuigen opgeroepen voor een medische noodsituatie bij De Tike. De helikopter landde naast de N356. Wat er precies aan de hand was, is bij ons niet bekend. Het slachtoffer is zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het team van de Lifeliner4 is hierna vertrokken naar hun standplaats.

  • Wildervank 15 november 16:30 Woensdagmiddag rond 16.35 uur kwam het Mobiel Medisch Team met de helikopter naar Wildervank. Hier was bij het winkelcentrum aan de Apollolaan een medische noodsituatie. De helikopter landde op het voetbalveld van v.v. Wildervank. Rond 17.05 uur vertrok de heli richting het UMCG om daar de arts weer op te pikken die was meegereden met de ambulance.

  • 03 November Leek 12:08 Aan het begin van de middag is het Mobiel Medisch Team opgeroepen voor een ongeval in Leek. Hier was een ongeval gebeurd tussen een auto en fietser. De fiets raakte erg beschadigd en was door het ongeval door midden gebroken. De fietser was bij kennis en naar het ziekenhuis gebracht. De arts en verpleegkundige zijn door de politie weer naar de helikopter gebracht. https://youtu.be/J9yKArflJH4?si=sWpnxGCpNVJK9vAC

  • Opeinde 31 oktober 17:44 Op de Kommisjewei in Opeinde is rond kwart voor 6 een ongeval gebeurd tussen twee fietsers. Meerdere hulpdiensten rukte uit. Ook het team van de Lifeliner4 kwam per helikopter ter plaatse. De helikopter landde in een weiland vlakbij het ongeval. Een fietsster raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. Een jongere vrouw liep lichte verwondingen op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

  • Groningen 31 Oktober 21:11 Dinsdagavond is het Mobiel Medisch Team van Eelde opgeroepen voor een medische noodsituatie in een woning aan de Holstek in de stad Groningen. Het is bij ons niet bekend wat er precies aan de hand was. 

  • Gorredijk 28 Oktober  11:28 De Lifeliner4 is zaterdag 28 oktober geland in Gorredijk vanwege een medische noodsituatie. Het incident gebeurde omstreeks 11:25 uur in een woning. Er is bij ons geen nadere informatie bekend. De traumahelikopter vertrok na ongeveer 20 minuten weer naar Eelde.