Lifeliner4 Eelde

Lifeliner4 staat gestationeerd op vliegveld Eelde. De dekkende regio’s van deze heli zijn Groningen, Friesland, Drenthe en delen van Overijssel. Tevens wordt er in samenwerking met ADAC gevlogen op grensgebieden met Duitsland. Voorheen stond het MMT gestationeerd op het UMCG in Groningen. Op dit station staat tevens een MMT voertuig.

  • 7 Juni 14:08 Groningen Ambulance, politie en het Mobiel Medisch Team van Eelde werden afgelopen middag ingezet voor een eenzijdig ongeval / val van een fiets. Dit gebeurde op de Groningerweg onderaan de afrit van de Noordzeeweg (rondweg). Het slachtoffer is na behandeling ter plaatse, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

  • 5 Juni 17:11 Haulerwijk Eind deze middag is het Mobiel Medisch Team van Eelde opgeroepen voor een medische noodsituatie in Haulerwijk. Wat er precies is gebeurd is ons niet bekend. Wel zijn de Trauma-Arts en de Verpleegkundige van de heli mee gegaan in de ambulance richting het UMCG in Groningen. De heli heeft ongeveer zo’n 45 minuten aan de grond gestaan, hierna is de piloot met de heli vertrokken richting het UMCG om de rest van het team weer op te halen. https://youtu.be/Mi7eZso72Rk  

  • 3 Juni 12:05 Heerenveen Bij een bedrijf aan de Pluto in Heerenveen heeft zaterdagmiddag omstreeks 12:00 een ernstig bedrijfsongeval plaatsgevonden. Er kwamen meerdere ambulances en politie ter plaatse. Ook het Mobiel Medisch Team van de Lifeliner4 uit Eelde kwam ter plaatse. Bij het ongeval zijn twee personen ernstig gewond geraakt. Beide personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd.  

  • 21 Mei 17:34 Groningen Eind van de middag is het Mobiel Medisch Team van Eelde opgeroepen per auto voor een medische noodsituatie aan de Veemarktstraat in Groningen. Hoe het met de patiënt gaat en of de arts mee is gegaan naar het ziekenhuis is ons niet bekend.

  • Rosterhaule Lange Dijk 20 Mei 13:40 Vrijdagavond is het Mobiel Medisch Team van Eelde opgeroepen voor een medische noodsituatie in Rotsterhaule. Eenmaal toen de MMT weer weg wilde gaan, bleek dat de helikopter technische problemen had. Hierdoor moest de helikopter een nachtje aan de grond blijven. Zaterdag is er een monteur van ANWB Medical Air Assistance uit Lelystad gekomen om de Lifeliner te repareren. In de loop van de avond was de reparatie klaar en is de Lifeliner weer terug gevlogen naar Eelde. In de tijd dat de helikopter buiten dienst stond, heeft het team van de Lifeliner4 de inzetten met een andere helikopter gedaan.

  • 19 Mei 13:32 Groningen Peizerweg Rond het middaguur is het Mobiel Medisch Team van Eelde opgeroepen voor een ongeval op de Peizerweg in Groningen. Hierbij is een fietser aangereden door een auto. De fietser is hierop met de ambulance mee gegaan naar het ziekenhuis omdat de arts niet mee hoefde. Waarop de Lifeliner retour is gegaan naar Eelde.

  • 16 Mei 16:00 Oldehove Boventilsterweg Eind deze middag is het Mobiel Medisch Team van Eelde op geroepen voor een ongeval aan de Boventilsterweg in Oldehove. Hier had een ongeval plaats gevonden tussen een fietser en een auto. De fietser is hierbij gewond geraakt. Het slachtoffer is na de eerste behandeling ter plaatse met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.. De Lifeliner is hierna weer vertrokken richting Eelde.

  • 13 Mei 10:42 Hemelum Hegewei Zaterdagochtend heeft er op de kruising Walikkers met  de Hegewei een aanrijding plaatsgevonden tussen een taxi en een wielrenner. Door omstanders werd direct gestart met eerste hulp. Dit werd snel overgenomen door het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team. De wielrenner raakte bij het ongeval zwaar gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

  •   10 Mei 16:13 Zuidhorn Rijksstraatweg Deze middag is het Mobiel Medisch Team van Eelde opgeroepen voor een medische noodsituatie in Zuidhorn. De arts is mee gegaan met de ambulance. De Lifeliner volgde richting ziekenhuis om de arts weer op te halen.

  • 8 Mei 15:52 Boerakkerweg Niebert Maandagmiddag is het Mobiel Medisch Team van Eelde opgeroepen voor een rendez-vous met een ambulance. Deze ambulance  was even daarvoor bij een ongeluk in Grootegast. De trauma arts is in de ambulance meegegaan richting het UMCG in Groningen waarna de Lifeliner volgde. Dehelikopter was geland naast de ambulance post.